Kuvar
26.07.2020.

Ukus ovog jela bez mesa je nenadmašan, a i poslastica je sjajna

Zapečeni krompir sa brokolijem

Potrebno je
1 kg belog krompira, ½ kg brokolija, 250 ml pavlake za kuvanje, 50 g parmezana, komadić maslaca, 1 kašika prezli, suvi biljni začin

Priprema
Krompir ogulite, isecite na krupnije komade i dopola skuvajte u posoljenoj vodi, a brokoli iskidajte u cvetiće pa ih kratko probarite u ključaloj slanoj vodi. Ocedite i krompir i brokoli, raporedite po vatrostalnoj posudi podmazanoj maslacem i posutoj prezlama, pa prelijte pavlakom u koju ste dodali kašičicu suvog biljnog začina. Pospite parmezanom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumeni i dok povrće ne omekša.
Foto: unsplash.com

Grilovane breskve sa karamel sosom

Potrebno je
1 kg bresaka (mekanih, slatkih), 200 g šećera, 125 ml slatke pavlake, prstohvat soli, 50 g + 1 kašičica maslaca, malo soli

Priprema
Breskve operite, prepolovite pa ih premažite sa malo maslaca i ispecite sa obe strane na gril tiganju. U međuvremenu u šerpici rastopite maslac i šećer, sačekajte da smesa dobije zlatnosmeđu boju, dodajte so i pavlaku, pa kuvajte  5 do 7 minuta dok se sos ne zgusne. Na svaku polovinu breskve stavite kuglu sladoleda i prelijte vrućim karamel sosom.
Foto: foodlion.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""