Kuvar
19.07.2020.

Ideje za brzi ručak – makarone sa sirom i keks sa čokoladom

Makarone sa čedar sirom

Potrebno je
4 šolje punomasnog mleka, ½ kg makarona, 50 g maslaca, 300 g čedar sira, so, biber, malo muskatnog oraščića

Priprema
U dubljoj šerpi zagrejte mleko, pa dodajte makarone i kuvajte uz povremeno mešanje na laganoj vatri dok testenina ne omekša i dok mleko ne uvri. U međuvremenu rastopite maslac u dubljoj većoj šerpi, dodajte izrendirani sir, so, biber i prstohvat narendanog muškatnog oraščića, pa sve dobro izmešajte sa makaronama. Sipajte u vatrostalnu posudu podmazanu maslacem i zapecite na kratko u rerni na 200 stepeni dok makarone ne porumene.
Foto: simplyrecipes.com

Keksići s komadićima čokolade

Potrebno je
115 g maslaca,90 g smeđeg šećera, 50 g kristal šećera,1 kašika ekstrakta vanile, 1 veliko jaje, 210 g običnog brašna, ½ kašike sode bikarbone, prstohvat soli, 150 g iseckane crne čokolade.

Priprema
Ostavite maslac da omekša na sobnoj temperaturi, pa ga viljuškom malo umutite. Dodajte obe vrste šećera, ekstrakt vanile i jaje i mešajte dok ne dobijete ujednačenu glatku sesu. Potom dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i solju, pa dobro sjedinite. Potom dodajte komadiće čokolade, ponovo izmešajte i ostavite u frižideru najmanje jedan sat da se malo stegne. Na plehove obložene papirom za pečenje ređajte kuglice od testa ili ga vadite kašikom za sladoled. Između kolačića ostavljajte veći razmak jer će se spljeskati i raširiti. Pecite kolačiće 10-12 minuta na 175 stepeni, pa ih pre služenja dobro ohladite.
Foto: delish.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""