Kuvar
12.07.2020.

Pripremite piletinu s povrćem u tortilji i kolač sa breskvama

Piletina s povrćem u tortilji


Potrebno je

500 g pilećeg filea, jedan struk praziluka, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 1 šargarepa, veza peršuna, 50 ml ulja, so, biber, 4 tortilje ili somuna, glavica zelene salate

Priprema
Piletinu isecite na tanke šnicle i kratko je propržite. Kad porumeni, izvadite je iz tiganja, a u preostalom ulju izdinstajte povrće. Praziluk i šargarepa treba da budu isečeni na tanke kolutiće, a paprika na kockice. Povrće dinstajte dok ne omekša, uz povremeno dolivanje vode (ukoliko je potrebno), posolite, pobiberite i na kraju pospite krupno nasečenim peršunovim listom. Meso isecite na komade veličine zalogaja, pomešajte ga sa povrćem, pa ovaj nadev ravnomerno rasporedite po tortiljama ili somunima.
Foto: unsplash

Kolač sa breskvama


Potrebno je

4 jaja, 2 šolje brašna, 1 šolja šećera, ½ šolje ulja, 1 šolja jogurta, kesica praška za pecivo, 500 g bresaka, sok od pola limuna, kesica vanilin-šećera

Priprema
Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo, dodajte jaja, ulje i jogurt, pa sve dobro umutite varjačom ili mikserom. Važno je samo da nema grudvica. Pleh podmažite maslacem i pospite brašnom, pa sipajte polovinu testa i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Po dopola pečenom kolaču poređajte breskve koje ste iseckali na sitne komade, pa preko svega sipajte preostalo testo. Vratite u rernu i pecite dok ne porumeni i dok testo ne počne da se odvaja od ivica pleha. Pečen kolač pospite vanilin-šećerom i vratite ga u isključenu rernu da se malo karamelizuje.
Foto: thebusybaker.ca

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""