Kuvar
28.06.2020.

Ideje za izdašan ručak od piletine i poslasticu koja se ne peče

Pečeni pileći file


Potrebno je

1 kg pilećeg filea, 1 kašika braon šećera, 1 kašika crvene začinske paprike, 1 kašičica belog luka u prahu, so, biber, ulje, 1 limun, peršunov list

Priprema
Pomešajte šećer, beli luk, papriku, so i biber pa ovu smesu što bolje utrljajte u piletinu, pa poređajte po podmazanom plehu. Meso naprskajte s malo ulja, pa po njemu poređajte kolutove limuna i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Zabodite u meso tanak, dugačak nož za filetiranje. Ako lagano prolazi, meso je pečeno. Ostavite ga da „odmori“ 10 do 15 minuta, pa pre iznošenja na sto pospite seckanim listom peršuna. Servirajte uz sezonsku salatu i barene ili pržene mlade krompiriće.
Foto: delish.com


Slatka lazanja od mešanog voća


Potrebno je

Za koru: ½ kg integralnog keksa, 125 g maslaca, 2 kašike šećera, prstohvat soli, 1 kg (1.000 ml) kisele pavlake, 250 g prah šećera, 300 ml šlag-krema, 2 banane iseckane na kolutiće, 400 g komadića ananasa, 300 g malina, kupina, jagoda ili borovnica, 100 g slatkog od trešanja, jagoda, šumskih jagoda ili višanja, 100 g seckanih oraha, toping po ukusu.

Priprema
Podmažite vatrostalnu posudu maslacem, pa je stavite u frižider. U međuvremenu sameljite keks, pomešajte ga sa šećerom i rastopljenim maslacem i mešajte dok ne dobijete mrvičastu smesu. Polovinu rasporedite po vatrostalnoj posudi, preko nje rasporedite polovinu kisele pavlake koju ste pomešali sa šećerom i šlagom i rasporedite voće, osim trešanja. Ponovo rasporedite keks i pavlaku, pa obilato pospite seckanim orasima i topingom po izboru, a na kraju rasporedite voće iz slatkog. Ako mislite da će poslastica biti prekalorična, možete da je dekorišete i svežim voćem. Do služenja držite u frižideru.
Foto: delish.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""