Kuvar
10.05.2020.

Ideje za ručak bez mesa i sezonsku poslasticu. Prste ćete polizati

Prolećni povrćni miks sa parmezanom



Potrebno je

4 srednje tikvice, 300 g čeri paradajza (crveni, žuti), 2 sveže paprike, 3-4 struka mladog luka, 100 g parmezana, velika veza peršunovog lista, so, biber

Priprema
Povrće operite, očistite i isecite na komade jednake veličine, posolite, dodajte polovinu parmezana, pobiberite, prelijte uljem, pa sve dobro promešajte i preručite u vatrostalnu posudu pa pecite 20-ak minuta na 180 stepeni. Potom promešajte, pospite preostalim parmezanom i vratite u rernu da se još malo zapeče.
Pospite seckanim peršunom i služite sa kiselim mlekom.
Foto: cleanfoodcrush.com

Najukusniji desert od jagoda



Potrebno je

Velika kutija piškota, 800 g kisele pavlake, 200 g prah šećera, ½ kg jagoda, ½ kg umućenog šlag-krema

Priprema
Ovu poslasticu možete da spremate u jednoj većoj staklenoj ili vatrostalnoj posudi, a možete da koristite i čaše ili činijice za posluživanje. Pavlaku varjačom pomešajte sa prah šećerom, jagode očistite i ocedite, a piškote polomite na pola. Ređajte piškote – krem od pavlake – jagode – piškote – krem – jagode dok ne potrošite materijal. Na kraju idu šlag i poneka jagoda kao ukras.
Foto: bitzngiggles.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""