Kuvar
23.02.2020.

Pilećem paprikašu niko ne može da odoli, a ni ovoj poslastici

Pileći paprikaš


Potrebno je

1 kg pilećih bataka i karabataka, 2 glavice crnog luka, 1 kašika masti, 1 kašika suvog biljnog začina, 2 kašike slatke crvene začinske paprike, 1 dl paradajz soka

Priprema
Na masti ispržite sitno iseckani crni luk tako da postane staklast, pa dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni sa obe stane. Dodajte suvi biljni začin, začinsku papriku i paradajz sok, pa nalijte vodom da ogrezne. Pustite da provri, a potom smanjite temperaturu, poklopite i na laganoj vatri krčkajte oko 45 minuta. Povremeno protresite šerpu i dolijte vodu, ako je potrebno, a kad tečnost malo uvri i kad meso počne da se odvaja od kostiju, paprikaš sklonite sa vatre. Paprikaš služite sa rezancima ili sa barenim krompirom i sezonskom salatom.
Foto: mealat99.com

Duga kolač iz šolje


Potrebno je

100 g maslaca, 2 kašike šećera, 2 jajeta, 1 kašika ekstrakta vanile, 110 g brašna, ½ kašičice praška za pecivo, na vrh noža sode bikarbone, na vrh noža soli, prehrambena boja – crvena, žuta, zelena, plava, narandžasta...

Priprema
U vanglici umutite šećer i maslac tako da dobijete svetlu kremastu smesu, dodajte jedno po jedno umućeno jaje i ekstrakt vanile i još malo mutite dok se sve ne sjedini. U drugoj vanglici pomešajte suve sastojke, a potom sve sjedinite. Smesu ravnomerno podelite u šoljice (5 do 6), pa po površini nakapajte boju i lagano je čačkalicom izmešajte da dobijete lep efekat. Uključite mikrotalasnu na 300 stepeni i pecite jedan po jedan kolač. Krenite od 30 sekundi, pa produžite po potrebi ako kolač nije gotov. Pre služenja dodajte šlag, sladoled ili prah šećer.
Foto: biggerbolderbaking.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""