Kuvar
26.01.2020.

Dinstani svinjski vrat treba da bude sočan, a čupavci što mekši

Dinstani svinjski vrat


Potrebno je

1 kg svinjskog vrata bez kostiju, so, biber, ulje, 1 l pilećeg ili junećeg bujona

Priprema
Šnicle od vrata posolite i pobiberite sa obe strane i propržite na vrelom ulju da porumene pa nalijte bujon, ali tek toliko da meso ogrezne. Dinstajte vrat uz povremeno okretanje i povremeno dolivanje bujona, ako je potrebno, sve dok meso ne omekša, a potom sačekajte samo da ispari tečnost i da meso sa obe strane poprimi lepu boju. Služite uz pire krompir i turšiju.
Foto: Pixabay

Najsočniji čupavci


Potrebno je

Za koru: 3 jaja, 10 kašika šećera, 13 kašika ulja, 1 dl mleka, 16 kašika brašna, 1 kesica prašak za pecivo; Za preliv: 4 kašike kakaoa, 1,5 dl mleka, 100 g čokolade za kuvanje, 100 g margarina, 100 g kokosovog brašna

Priprema
Razdvojte belanca i žumanca. Žumanca umutite sa šećerom, mlekom, uljem, brašnom i praškom za pecivo, pa u ovu smesu lagano umešajte sneg od belanaca koji ste posebno umutili. Smesu sipajte u četvrtast pleh obložen pek-papirom i pecite 15-20 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru ostavite da se ohladi, pa je isecite na kocke. Na tihoj vatri kuvajte mleko, margarin i izlomljenu čokoladu, pa kuvajte dok se sve ne rastopi. Kocku od kore, jednu po jednu, umačite u preliv, pa ih uvaljajte u kokosovo brašno sa svih strana.
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""