Pohovane svinjske šnicle iz rerne
Potrebno je
1 kg tanko sečenih šnicli (svinjski but ili šol), 3 jajeta, 4 kašike brašna, so, biber, malo prezli, ulje i 5o g maslaca
Priprema
Šnicle posolite i pobiberite, izlupajte ih čekićem za meso, pa ih jednu po jednu umačite u brapno, zatim u jaja, pa u prezle. Kratko ih propržite na ulju i maslacu dok ne porumene sa obe strane, poređajte ih u vatrostalnu posudu, pokrijte alu-folijom i pecite oko pola sata na 200 C.
Služite uz sezonsku salatu i prilog po želji.
Foto: Pixabay
Najsočniji od svih sočnih čupavaca
Potrebno je
Za koru: 3 jaja, 10 kašika šećera, 13 kašika ulja, 1 dl mleka, 16 kašika brašna, 1 kesica prašak za pecivo; Za preliv: 4 kašike kakaoa, 1,5 dl mleka, 100 g čokolade za kuvanje, 100 g margarina, 100 g kokosovog brašna
Priprema
Razdvojte belanca i žumanca. Žumanca umutite sa šećerom, mlekom, uljem, brašnom i praškom za pecivo, pa u ovu smesu lagano umešajte sneg od belanaca koji ste posebno umutili. Smesu sipajte u četvrtast pleh obložen pek-papirom i pecite 15-20 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru ostavite da se ohladi, pa je isecite na kocke.
Na tihoj vatri kuvajte mleko, margarin i izlomljenu čokoladu, pa kuvajte dok se sve ne rastopi. Kocku od kore, jednu po jednu, umačite u preliv, pa ih uvaljajte u kokosovo brašno sa svih strana.
Foto: nourishedlife.com.au