Kuvar
27.10.2019.

Ako vaši ukućani vole jela sa roštilja, uživaće u pečenim rebarcima

Pečena svinjska rebarca


Potrebno je

1 kg svinjskih rebarac, 2-3 čena belog luka, 2-3 kašike meda, 2-3 kašike limunovog soka, so, biber, 50 ml ulja i 50 ml sosa za roštilj

Priprema
Rebra isecite na komade i stavite ih u marinadu koju ste napravili od belog luka, meda, ulja, limunovog soka i začina. Ostavite ih da odstoje sat-dva, pa ih lepo rasporedite u pleh i pecite na 200 stepeni dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Foto: Pixabay

Stare dobre madlene


Potrebno je

3 jajeta, 130 g maslaca, 200 g šećera, 150 g brašna, 2 kesice vanilin šećera, ½ kesice praška za pecivo, kora od 1 limuna, sok od ½ limuna, na vrh noža soli

Priprema
Jaja penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Malo izmešajte, a potom dodajte dodajte so, rendanu koru i sok od limuna. Uz neprekidno mešanje u smesu postepeno dodajte rastopljen i ohlađen maslac, pa je sipajte u kalupe za madlene. Kalup držite sat, dva u frižideru (može i duže), pa pecite na 180 stepeni dok madlene ne porumene i ne počnu da se odvajaju od ivca.
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""