Kuvar
20.10.2019.

U spremanju današnjeg ručka, ako vam pomognu, uživaće i deca

Ražnjići s mesom, kobasicama i povrćem


Potrebno je za 4 osobe

½ kg svinjetine od plećke, ½ kg suvih kobasica, 1 kašika senfa, 2 crvene paprike, 2 male tikvice, 1 glavica crnog luka, so, biber, suvi biljni začin, 50 ml ulja

Priprema
Svinjetinu isecite na kocke i stavite je u dublju posudu. Posolite, pobiberite, dodajte kašičicu suvog biljnog začina, 50 ml ulja i kašiku senfa, sve dobro promešajte i ostavite da odstoji u frižideru sat vremena. Kobasice i tikvice isecite na kolutove, a papriku i crni luk na krupnije komade. Drvene ražnjiće potopite na kratko u vodu, pa na njih naizmenično ređajte komade mesa, kobasica i povrća. Pecite na dobro ugrejanom roštilju, u rerni na 220 stepeni u plehu obloženom pek-papirom ili u većem gril-tiganju. Služite sa sezonskom salatom.
Foto: Pixabay

Dvobojni cimet-lešnik krem


Potrebno je

1 l mleka, 4 žumanceta, 250 g kristal šećera, 2 kesice vanilin šećera, 4 ravne kašike brašna, 250 g maslaca, 100 g prah šećera, kašičica mlevenog cimeta, 50 g prepečenih mlevenih lešnika, 2 štangle čokolade za kuvanje

Priprema
Žumanca umutite sa šećerom, brašnom, vanilin šećerom i 1 dl mleka. Ostatak mleka kuvajte do vrenja, pa mu dodajte smesu od jaja i brašna i kuvajte dok se krem ne zgusne. Kad se krem ohladi, dodajte mu maslac koji ste penasto umutili sa prah šećerom, pa sve podelite na dva dela. U jednu polovinu dodajte mleveni cimet, a u drugu rastopljenu čokoladu i mlevene lešnike. Oba krema sipajte u čaše i ukrasite po želji. Pre služenja ohladite.
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""