Najukusnija domaća pica
Potrebno je
Za testo: 3 dl mleka,50 ml ulja, ½ svežeg kvasca, 450-470 g brašna, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera; Za nadev: ½ l paradajz-sosa, ½ kg kačkavalja, ½ kg šunke, 200 g slanine, 200 g šampinjona, origano
Priprema
Smlačite mleko, pa mu dodajte izmrvljen kvasac, šećer i kašiku brašna, dobro promešajte i pustite da kvasac nadođe. U većoj vangli pomešajte brašno i so, dodajte mleko sa nadošlim kvascem i ulje, zamesite testo, pokrijte ga čistom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste, da se udvostruči. Za to vreme pripremite sastojke za nadev. Kad testo naraste, premesite ga, razvucite i stavite u plehove, premažite paradajz sosom, poređajte ostale sastojke, pospire origanom i pecite 10-12 minuta na 230 °C.
Savet plus: Sastojke birajte po svojoj želji. Ako volite, dodajte jaje, maslinke, ljute papričice, pavlaku, rukolu...
Foto: divascancook.com, onlyinoakland.org
Torta za početak školske godine
Potrebno je
Gotova okrugla omiljena torta vaše porodice ili dece, kit-ket čokoladice, čokoladne bananice, čokoladni prutići ili bilo koja druga poslastica u obliku štapića za oblaganje torte sa spoljašnje strane, 3-4 kesice m&m ili nekih drugih šarenih ili jednobojnih čokoladnih bombonica za prekrivanje torte, satenska traka širine i boje po vašem ukusu.
Priprema
Oko torte ređajte čokoladice tako da se zalepe za fil i da vire 1 cm iznad visine torte. Potom po površini torte rasporedite čokoladne bombonice do visine štapića i vežite satensku traku.
Foto: gourmandize.com