Kuvar
18.08.2019.

Punjeni pileći file i tiramisu u novom izdanju... Prste da poližete

Pileći file s povrćem i sirom


Potrebno je

4 pileća filea, 1 tikvica, 2 srednja paradajza, 1 mala glavica crvenog luka, 1 limun, 100 g feta sira, 100 g mocarele, 2 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika soka od limuna, veza peršuna, biber, so

Priprema
Oštrim nožem napravite dublje rezove na svakom fileu (što više, to bolje), poređajte ih u pleh obložen pek-papirom pa ih prelijte polovinom mešavine maslinovog ulja, limunovog soka, peršuna i izgnječenog belog luka. Tikvice, paradajz, crni luk i limun isecite na tanke kolutove pa ih ređajte u proreze na mesu, posolite, pobiberite, po površini poređajte izmrvljenu fetu i mocarelu, pa prelijte ostatkom mešavine ulja, limunovog soka, peršuna i belog luka. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, dok meso ne postane zlatnožuto. Pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.
Foto: foodinnova.com

Tiramisu iz čaše


Potrebno je

120 g šećera u prahu, 300 g slatke pavlake, ekstrakt vanile, 250 g maskarponea ili nekog drugog neslanog sira, šoljica jake crne kafe, 250 g piškota.

Priprema
Slatku pavlaku i šećer u prahu dobro umutite mikserom, a u drugoj činiji izmešajte maskarpone i ekstrakt vanile. Sjedinite obe smese, dodajte kašišicu-dve kuvane kafe, da dobije boju, i dobro ih umutite mikserom. Prepolovljene piškote umačite u kafu i ređajte u čaše, prelijte filom, pa po vrhu pospite kakao.
Služite dobro ohlađeno.
Foto: electricbluefood.com

Ostavi komentar

Preporučeno