Kuvar
04.08.2019.

Ovako dobru musaku od tikvica i paradajza sigurno još niste probali

Musaka od tikvica i paradajza


Potrebno je

4 srednje tikvice, 2 paradajza, 250 g mešanog mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 250 g kačkavalja, 100 g parmezana, 2 jajeta, 200 ml mleka, so, biber, ulje

Potrebno je
Oljuštite tikvice, isecite ih na kolutove, posolite ih i ostavite da odstoje. U međuvremenu na malo ulja propržite sitno iseckan crni luk i beli luk narezan na tanke listiće, pa dodajte mleveno meso. Dinstajte desetak minuta pa sklonite na stranu. Po dnu podmazane vatrostalne posude poređajte kolutove tikvica, stavite fil od mesa, paradajz narezan na tanke kolutove i malo kačkavalja. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Musaku zalijte sa mlekom, jajima i parmezanom. Pecite oko pola sata na 180 stepeni i poslužite uz sezonsku salatu.
Foto: picooly.pw

Kolač od bresaka i borovnica


Potrebno je

Za koru: 4 jajeta, 2 šolje brašna, ¾ šolje šećera, ½ šolje ulja, 1 šolja jogurta, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica vanilin-šećera; Za nadev: 2 veće breskve, ¾ šolje borovnica

Priprema
U vangli pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo, a zatim dodajte jaja, ulje i jogurt pa umutite mikserom. Sipajte u pleh koji ste podmazali maslacem i posuli brašnom i pecite 10-15 minuta na 200 stepeni. Kad kora bde napola pečena, izvadite je iz rerne i po vrhu poređajte breskve isečene na takne kriške i borovnice. Vratite u rernu i pecite dok kora ne počne da se odvaja od pleha, izvadite i pospite vanilin šećerom i vratite u rernu na još pet munuta, da se šećer rastopi.
Kolač isecite tek kada se ohladi.
Foto: epicurious.com

Ostavi komentar

Preporučeno