Kuvar
14.07.2019.

Ispecite pastrmke i kobler od kajsija i borovnica. Prste ćete polizati

Pečene pastrmke sa svežim začinskim biljem



Potrebno je

1 manja pastrmka po osobi, malo maslinovog ulja, so, biber, 1-2 limuna, malo svežih začina (bosiljak, estragon ili peršun), komadić maslaca

Priprema
Od predvostručene aluminijske folije napravite „čamčiće“, podmažite ih maslinovim uljem, pa u svaki stavite po jednu, eventualno dve očišćene, oprane i dobro prosušene pastrmke koje ste posolili i pobiberili. Na svaku pastrmku stavite po šest tankih kriščica limuna, malo začinskog bilja i maslaca. „Čamčiće“ dobro zatvorite pa ih poređajte na roštilj i pecite po šest minuta sa svake strane. Ako nemate roštilj, ribu pecite u rerni.
Pred kraj pečenja pocepajte foliju i pecite dok se ne stvori fina hrskava kožica.
Foto: simplyrecipes.com

Kobler od kajsija i borovnica



Potrebno je

Za nadev: 5 šoljica iseckanih kajsija, 3 šoljice borovnica ili kupina, 1 čaša kristal šećera, 2 kašike brašna, Za testo: 2 šolje brašna, 2 kašičice praška za pecivo, ½ kašičice sode bikarbone, ½ kašičice soli, 1 kašika kristal šećera, ½ šolje omekšalog maslaca, ¼ šolje rastopljenog maslaca, 1 šoljica slatke pavlake, ½ kašičice ekstrakta vanile, 2 kašike smeđeg šećera

Priprema
Iseckane kajsije i borovnice/kupine pomešajte šećerom i brašnom i poređajte po dnu dublje vatrostalne posude za pečenje. U vanglici pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i šećer, pa dodajte ½ šolje omekšalog maslaca. Mešajte rukama dok ne dobijete mrvičasto testo. Dodajte ekstrakt vanile i pavlaku, napravite rupu u sredini testa pa sipajte otopljeni maslac, a zatim mešajte dok se testo ne sjedini. Kašikom vadite malo po malo i raspoređujte po voću, pa na kraju sve pospite smeđim šećerom. Zagrejte rernu na 220 ° C i pecite 10-15 minuta, smanjite temperaturu na 175 ° C i pecite još 30 do 40 minuta, dok voće ne počne da ključa.
Služite sa sladoledom.
Foto: simplyrecipes.com

Ostavi komentar

Preporučeno