Kuvar
30.06.2019.

Uživajte u letnjoj pilećoj mućkalici sa sirom i pepermint puslicama

Letnja pileća mućkalica sa sirom

Potrebno je
1 kg kuvanih pilećih grudi, 250 g krem-sira, 2/3 šolje pavlake, 2/3 šolje majoneza, 2 šolje rendanog kačkavalja, ½ šolje soka od paradajza, 1 manja glavica crnog luka, 3 čena belog luka, so, biber, peršun, ulje

Priprema
U jednoj posudi pomešajte krem-sir, pavlaku, majonez, kačkavalj i sok od paradajza i stavite u frižider. U međuvremenu na ulju kratko pržite što sitnije iseckan crni i belu luk dok ne postane mekan i staklast, posolite, pobiberite pa dodajte sitno iseckanu piletinu, isključite ringlu i ostavite da se proprži. Kad se meso malo prohladi pomešajte ga sa smesom koju ste držali u frižideru, sipajte u vatrostalnu posudu i kratko zapecite, a potom pospite peršunovim listom.
Služite sa prepečenim hlebom i sezonskom salatom.
Foto: simplyrecipes.com

Pepermint puslice

Potrebno je
2 do 3 kašike usitnjenih pepermint bombona, 3 belanceta, malo soli, 1 čaša šećera, 1 kašičica belog sirćeta

Priprema
Belanca sobne temperature i trunčicu soli mutite mikserom dok ne dobijete sneg mekih vrhova, a potom smanjite brzinu i nastavite da mutite postepeno dodajući šećer. Kad šećer počne da se otapa, ponovo pojačajte brzinu, dodajte sirće i mutite još 2-3 minuta. Silikonskom lopaticom lagano umešajte izmrvljene bombone, pa rasporedite puslice na pleh obložen pek-papirom. Belanca uzimajte jednom kašičicom, a drugom ih skidajte s prve, a možete i da ih istiskujete iz kese za fil sa plastičnim nastavkom.
Puslice stavite u rernu uključenu na 150 stepeni, pecite ih pet minuta, a zatim isključite rernu i ne otvarajte je tri sata. Dotle bi puslice trebalo da budu gotove. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi.
Foto: simplyrecipes.com

Ostavi komentar

Preporučeno