Kuvar
23.06.2019.

Spremite tortilje s piletinom u paradajz sosu i puding od limuna

Tortilje s piletinom u paradajz sosu

Potrebno je
Dve, dve i po šolje kuvane i sitno iseckane piletine, 1 kašika ulja, 1 manja glavica sitno iseckanog crnog luka, 2 čena sitno iseckanog belog luka, ½ l soka od paradajza, 1/3 šolje vode, so, 1 kocka za pileću supu, biber, začinsko bilje po želji, 8 tortilja, 200 g kačkavalja

Priprema
U dubljem tiganju na ulju pržite crni i beli luk dok ne omekša, dodajte paradajz sok, vodu, kocku za supu, posolite, pobiberite i ostavite da se krčka i malo zgusne. Dok se sos kuva, ravnomerno rasporedite piletinu po tortiljama, pospite rendanim kačkavaljem i uvijte ih kao sarme. Umotane tortilje stavite u vatrostalnu posudu, prelijte ih sosom i kratko zapecite, a ako ne želite da uključujete rernu, samo ih tasporedite po dnu tiganja, prelijte sosom i isključite ringlu. Pre služenja pospite sa narendanim kačkavaljem, seckanim paprikama, maslinkama ili nekim drugim povrćem po izboru.
Foto: simplyrecipes.com

Osvežavajući puding od limuna

Potrebno je
500 ml slatke pavlake, 125 g šećera, korica od 1 limuna, 90 ml sveže isceđenog soka od limuna, oko 150 g bobičastog ili jagodišastog voća po izboru,

Priprema
U šerpici kuvajte pavlaku, šećer i limunovu koricu dok ne proključa, zatim smanjite vatru i uz neprekidno mešanje kuvajte još pet minuta. Dodajte limunov sok i nastavite da kuvate još pet minuta, a zatim sklonite s vatre i ostavite da se krem ohladi. Procedite krem kroz cediljku, da odstanite limunovu koricu i grudvice, ako su se stvorile, pa ga prespite u čaše koje ste pokvasili hladnom vodom. Puding treba da stoji u frižideru najmanje dva tri sata, a pre služenja mu dodajte voće po ukusu.
Foto: simplyrecipes.com

Ostavi komentar

Preporučeno