Kuvar
16.06.2019.

Spremite piletinu u sosu od senfa i belog vina i sladoled od jagoda i jogurta

Piletina u sosu od senfa i belog vina

Potrebno je
1 kg pilećeg filea, 2 + 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika maslaca, 1 sasvim mala glavica crnog luka, ½ šolje belog vina, ½ šolje vode, 4 kašike senfa, 250 ml neutralne pavlake, so, biber i sveže začinsko bilje po ukusu

Priprema
Svaki file podelite na polovinu, pa ga isecite po dužini da dobijete dve tanje šnicle od svakog parčeta. Piletinu posolite, pobiberite i malo rastanjite tučkom za meso pa je propržite na dve kašike maslinovog ulja i malo maslaca. Kad piletina porumeni sa obe strane, izvadite je iz tiganja, dodajte dve kašike maslinovog ulja, pa pripremite sos. Luk pržite dok ne omekša, dodajte belo vino i pojačajte vatru. Kada polovina vina ispari, dodajte vodu i senf, pa sačekajte da i to malo uvri. Vratite piletinu, prelijte je pavlakom, posolite, pobiberite, dobro protresite tiganj, poklopite, usključite ringlu i ostavite da se ukrčka.
Služite sa obarenim povrćem, testeninom, pire krompirom i sezonskom salatom.
Foto: simplyrecipes.com

Domaći sladoled od jagoda i jogurta

Potrebno je
½ šolje kristal šećera, ½ šolje vode, 600 g jagoda, 1 kašika limunovog soka, 1 šolja grčkog jogurta; kalupi za sladoled

Priprema
U skuvajte sirup od šećera i vode pa ga ostavite da se hladi, a u međuvremenu u blenderu izmiksajte jagode i limunov sok. Na kraju dodajte 3-5 kašika ohlađenog sirupa. U kalupe za sladoled naizmenično sipajte po kašićicu jogurta i pirea od jagoda dok ne potrošite sve sastojke, pa dodajte štapiće. Držite kalupe u frizu najmanje tri sata, da se sladoled stegne, pa navalite na njega.
Foto: simplyrecipes.com

Ostavi komentar

Preporučeno