Ako planirate da za Uskršnji ručak umesite pogaču imamo za vas odličan predlog!
Umesto da napravite običan „dosadni" hleb, zašto u njega ne biste stavili i uskršnja jaja i tako još jednom naglasili posebnost ovog praznika! Ideju smo dobili od tradicionalnog grčkog hleba koji se zove „Tsoureki" (izgovara se „Cureki") i koji se u ovoj državi priprema svakog Uskrsa.
Cureki ima oblik pletenice i mora da bude ukrašen uskršnjim jajima. U Grčkoj se ukrašava sa tri para jaja koji simbolizuju najznačajnije praznike u toj zemlji - Uskrs, Božić i Novu godinu.
U našoj, srpskoj varijanti, nezaobilazno vam je crveno jaje! Takođe, Cureki može biti i sladak i slan, ali ako ne želite da eksperimentišete vi se možete držati oprobane, slane varijante.
izvor. Dnevno
foto:roxanashomebaking.com, bree.ro