Kuvar
26.02.2015.

Hleb od pomorandže

Bogati ukus hleba od pomorandže je pravo slatko osveženje na trpezi...

Sastojci (za 30 kriški):

-2 pomorandže
-150 g suvog grožđa
-400 g brašna
-kesica suvog kvasca
-50 g + 6 kašika šećera
-prstohvat soli
-kesica vanilin šećera
-140 g putera
-80 ml mleka
-2 jaja
-kašičica cimeta
-125 g šećera u prahu

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, 50 g šećera, vanilu, so i kvasac. Na umerenoj temperaturi otopite 60 g putera sa 50 ml vode i mlekom, pa dodajte u brašno. Mikserom umutite glatko testo, poklopite i ostavite 60 minuta na toplom mestu da naraste.

Suvo grožđe i koru od pomorandže isecite na krupnije komade. Testo premesite, razvijte oklagijom (50 x 50 cm), premažite ostatkom otopljenog putera, isecite na šest traka širine oko osam centimetara i pospite suvim grožđem i pomorandžom.

Pomešajte šest kašika šećera sa cimetom, pospite testo, pa ga poprečno izrežite na pet delova tako da dobijete 30 pravougaonika (8 x 10 cm). Preklopite komade testa, razvucite malo u dužinu i širinu, poređajte u podmazan kalup, ali tako da se otvori naizmenično smenjuju napred i nazad.

Kalup ostavite da odstoji na toplom mestu oko 15 minuta. Hleb ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu, dobro umutite prah šećer sa dve kašike vode, prelijte ohlađen hleb i servirajte uz čaj, kafu, sok od pomorandže.

izvor: lovesensa.rs

foto: novosti.rs, bettycrocker.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno