Školarci
13.05.2014.

Škola za đake koji se ujutru teško bude

Naime, učenici privatne škole Hempton Kort Haus u Sariju, na jugoistoku Engleske, moći će od idućeg septembra da pohađaju nastavu isključivo po podne, od 13:30.
Nekoliko britanskih obrazovnih ustanova je još ranije pomerilo početak nastave na 10:00, odnosno 11:30, ali je ovo prva škola u koju će učenici dolaziti isključivo popodne. Optužen da podstiče lenjost kod svojih učenika, direktor škole Gaj Holovej se brani tvrdnjom da novi raspored omogućava đacima da bolje organizuju svoj dan.
- Sve je više dokaza koji potvrđuju ono što nastavnici i roditelji već odavno znaju, a to je da mnogi tinejdžeri ne spavaju dovoljno tokom sedmice, što ima negativne posledice po njihovo mentalno i fizičko zdravlje", naveo je on u izjavi za Dejli Mejl.
Istraživanja jasno pokazuju da su adolescenti programirani da kasnije ležu uveče i duže spavaju ujutru", istakao je Holovej, dodajući da takvo stanje obično potraje do 21 godine.
Naučno je dokazano da samo jedan sat dužeg spavanja ujutru čini srednjoškolce aktivnijim tokom nastave i uopšte zadovoljnijim.
Izvor: Tanjug

Šta vi mislite? Da li podržavate potez direktora ove britanske škole?
Kako komentarišete najave da bi časovi od septembra kod nas mogli da počinju u 7.30, a ne u 8.00, kako roditelji ne bi imali probleme zbog odluke o novom radnom vremenu javne administracije?
Pošaljite nam svoje komentare na info@decjisajt.rs
slika: www.novosti.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno