Školarci
09.05.2014.

Proba male mature

Ðaci osmog razreda danas i sutra polažu probni test završnog ispita, kako bi do male mature, polovinom juna, stekli potpuniju sliku o savladanom gradivu.
Ispit počinje u podne polaganjem kombinovanog testa koji đaci ove godine prvi put rešavaju i sadrži pitanja iz biologije, hemije, fizike, istorije i geografije. U subotu đaci rešavaju probni test iz srpskog (maternjeg) jezika, i iz matematike.

Rezultati probnog ispita ostaće u školama i treba da posluže đacima da vide šta ne znaju, ali i nastavnicima kako bi upravo tim oblastima dodatno posvetili pažnju na časovima.
Završni ispit biće održan od 16. do 18. juna i na test izlaze svi osmaci, kako oni koji upisuju treći ili četvrti stepen, tako i učenici koji nastavljaju školovanje u umetničkim, matematičkim školama. Ovoga puta na testu će svi zadaci biti nepoznati, odnosno neće biti iz zbirki za pripremu male mature.

Prema podacima Ministarstva prosvete, na završni ispit treba da izađe oko 69.500 đaka i za njih u srednjim školama ima skoro 78.000 mesta.
slika: www.kurir-info.rs
 

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno