Školarci
13.05.2013.

Onlajn probni test za male maturante

Onlajn probni test za male maturante

Mali maturanti koji se za završni ispit pripremaju uz pomoć veb sajta mala-matura.com, dobili su  mogućnost da saznaju koliko su do sada naučili. Od pre par dana, na sajtu je dostupan test simulacije male mature. Svaki učenik će moći da proveri koliko je stvarno spreman za završni ispit.

- Test je urađen po ugledu na zvanični koji će đaci polagati u junu. Zadaci su uzeti iz zbirke Ministarstva prosvete, a broj zadataka i vreme koje je dozvoljeno za njihovo rešavanje će biti kao na pravom ispitu. Dodatna pogodnost je što je testiranje onlajn, pa će svako dete moći da radi test od kuće, kad god za to bude imalo vremena. Na taj način će imati priliku da provere šta još nisu dovoljno savladali od gradiva, te šta bi trebalo još da obnove - objašnjava Aleksandra Prokopijević, profesor srpskog jezika u Srednjoj školi za informacione tehnologije.

Ukoliko im zatreba pomoć u učenju, mali maturanti mogu da postavljaju profesorima pitanja, putem čet konsultacija. Konsultacijama se svako dete može priključiti veoma lako, dok uči na platformi sajta, klikom na polje u levom uglu, sa oznakom chat. Termini za konsultacije su: svakog radnog dana, u periodu od 14h do 15h, za matematiku, i od 15h do 16h, za srpski jezik i književnost.

Da bi malim maturantima učenje bilo još lakše i zanimljivije, veb sajt mala-matura.com će uskoro biti dostupan i kao Android aplikacija.

Od kako je pre dva meseca ovaj sajt počeo sa radom, posetilo ga je preko sedamdeset hiljada korisnika, a više od 11.000 učenika je registrovano i aktivno se onlajn priprema za završni ispit.

Projekat je zamišljen tako da učenicima omogući da na lak i zanimljiv način, putem platforme za učenje na daljinu, od kuće, savladaju celokupno gradivo iz srpskog jezika i matematike. Projekat besplatne pripremne nastave zajednički su realizovale Srednja škola za informacione tehnologije ITHS (www.iths.edu.rs), Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS (www.its.edu.rs) i kompanija LINK group.

Dovoljno je samo da se učenik registruje na sajt i može da bira oblasti iz srpskog jezika i matematike, kao što su, na primer, fonetika, morfologija, ili geometrija, algebra, a svaka od njih ima i test na kojem mogu da provere svoje znanje. Onlajn priprema učenicima štedi vreme i novac, a gradivo je zanimljivo obrađeno, uz ilustracije i video materijale.

slika iz naslova preuzeta sa sajta http://www.kensingtonacademy.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno