Školarci
07.11.2013.

Udovičić: Ustanimo iz fotelja i izvedimo decu na terene

Udovičić: Ustanimo iz fotelja i izvedimo decu na terene

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je danas da ukoliko želimo da budemo prava sportska nacija moramo da ustanemo iz fotelja i izvedemo decu na terene.
Udovičić je danas u Nišu posetio Osnovnu školu "Mika Antić“, u kojoj se deca bave sportom na mini pič terenu, čiju je izgradnjo finansiralo ministarstvo i istakao da razvoj školskog i rekreativnog sporta ostaje prioritet.
"Naša želja bila je da stvorimo uslove za bavljenje sportom i na mestima gde ne postoje javna igrališta, a sve sa ciljem promocije zdravog stila života, tolerancije, fer pleja i motivisanja mladih da se rekreiraju i razvijaju prave vrednosti", rekao je Udovičić.
Prema njegovim rečima zadatak države je da omogući da sport bude dostupan svima, jer to nije privilegija, već pravo svakog gradjanina Srbije.
"Zadatak države je da brine o zdravlju nacije i zato ministarstvo omladine i sporta radi sve što može da, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, obezbedi uslove da deca i mladi budu usmereni na sport“, naglasio je Udovičić.
Udovičić je podsetio da je teren u Nišu samo jedan od 78 koliko ih je izgradjeno širom zemlje i da ovakvi tereni predstavljaju najbolju investiciju u zdravlje i bolju budućnost naše dece.
"Mini pič tereni su na raspolaganju svoj deci za treninge i takmičenja u malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu... Možda baš na ovom poniknu neki novi niški sportisti kao što su Piksi ili Ivan Miljković“, zaključio je Udovičić.
Tanjug
 

slike:kolektiva.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno