Školarci
15.08.2017.

Hoće li uskoro novi raspust!?

Do početka nove školske godine ostalo je još 15 dana. Raspust je deci, nastavnicima i profesorima proleteo za tren, a većini roditelja se odužio, naročito ako su muku mučili sa svojim mlađim osnovcima koje nije imao ko da čuva dok su oni bili na poslu.
Bilo kako bilo, za dve nedelje predstoji nam povratak u školske klupe, a 1. septembar, srećom, pada u petak, pa onda ide vikend. Dva nova slobodna dana, a onda, ne računajući subote i nedelje, nema odmora do jesenjeg raspusta.

Zimske ferije iz dva dela
U toku školske 2017/18. godine učenici će, prema kalendaru Ministarstva prosvete, imati jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust. Jesenji raspust počinje u četvrtak 9. novembra, a završava se u petak 10. novembra. Računajući vikend, to su četiri slobodna dana.
Zimski raspust će imati dva dela – prvi počinje u sredu 3. januara, a završava se u ponedeljak 8. januara 2018. godine, a drugi deo počinje u četvrtak 1. februara i traje do petka 9. februara. U školu se kreće u ponedeljak 12. februara.

Mini-odmor i na proleće
Pripadnici katoličke veroispovesti praznovaće 25. decembar, a pravoslevci 7. januara. Katolici će zbog Uskrsa imati slobodne dane od 30. marta do 2. aprila, a pravoslavci od 6. do 9. aprila. Prolećni raspust počinje u ponedeljak 2. aprila, a završava se u ponedeljak 9. aprila.
Učenici i zaposleni u školi imaju pravo da ne pohađaju nastavu, odnosno da ne rade na prvi dan krsne slave, ako su pravoslavci, 1. septembra, na prvi dan Kurban Bajrama, i 14. juna, na prvi dan Ramazanskog Bajrama, ako su pripadnici Islamske zajednice, dok pripadnici Jevrejske zajednice ne rade 30. septembra, na prvi dan Jom Kipura.

Završni ispiti krajem juna
Za učenike od prvog do sedmog razreda letnji raspust počinje u petak 15. juna, a za osmake letnji raspust počinje po završetku završnog ispita. Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit u petak 13. aprila i u subotu 14. aprila, a završni ispit u ponedeljak 18, utorak 19. i u sredu 20. juna.

Foto: huffingtonpost.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci