Školarci
07.07.2013.

2/3 đaka upisano po prvoj želji

Konačan raspored učenika za upis u srednje škole pokazuje da je na osnovu prve želje raspoređeno 65,12 odsto dece, a 86 odsto na osnovu druge i treće.
Ipak bilo je i onih, čije su želje bile nerealne. U Ministarstvu prosvete kažu da su ovogodišnji  rezultati bolji nego prošle godine, iako se ovoga puta nisu računali bodovi sa male mature.
Za drugi upisni krug ostalo je oko 10.000 mesta. mesta ima i u pojedinim gimnazijama, poput Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca i u drugim gradovima, kao i u tehničkim školama.
Takođe, u nekim školama poput niške Medicinske, Treće gimnazije u Beogradu, Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, biće dozvoljeno otvaranje novog odeljenja zbog toga što je veliki broj vukovaca imao isti broj bodova.
Upis je 8. i 9. jula, a za drugi krug ostalo je oko 1.100 đaka, onih koji nisu dobro popunili želje ili su bili nerealni. Oni će 9. jula od 8 do 15 sati ponovo popuniti listu želja, rekao je Kostić i istakao da ima puno slobodnih mesta. Takođe, krajem avgusta malu maturu polagaće i deca koja nisu uzašla u junu, bez obzira što je završni ispit poništen.
Decji sajt

 

Slika preuzeta sa sajta grid3.rs

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno