Školarci
11.03.2015.

Počelo prijavljivanje za besplatne udžbenike

Počelo je prijavljivanje za dodelu besplatnih udžbenika osnovcima, a knjige iz budžeta moći će u narednoj školskoj godini da dobiju samo najsiromašniji.

Rok za podnošenje prijava u školama ističe 13. marta, a obrazovne ustanove do 18. marta treba da dostave Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sistematizovane spiskove učenika koji konkurišu za besplatne udžbenike. Roditelji, međutim negoduju zbog toga što moraju da donesu mnogobrojne potvrde, izvode, uverenja, a neke od tih dokumenata moraju i da plate.

Zavisno od osnova po kom se prijavljuju, đaci će biti podeljeni u 11 kategorija. Mogu da navedu i više kategorija, recimo ako je neko samohrani roditelj, nezaposlen ili sa niskim primanjima. Od kategorije zavisi i šta od dokumentacije treba da donesu.

Na tom spisku su dokaz o prijavi prebivališta za sve članove domaćinstva, koji je potreban za sve prijavljene, a osim toga - izvodi iz PIO fonda, iz Nacionalne službe za zapošljavanje, rešenje o penzionisanju, redovnom studiranju...

Samohrani roditelji treba da prilože presudu o razvodu braka, umrlicu drugog roditelja ili potvrdu o neutvrđenom očinstvu...

foto: mojpedijatar.co.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno