Školarci
18.06.2013.

Verovali ili ne?

Verovali ili ne?

Polagali pogrešne testove iz srpskog na maloj maturi

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Pirotu na polaganju testa iz srpskog jezika u ponedeljak greškom su djacima
podeljeni pogrešni testovi - kombinacija broj dva, umesto kombinacije broj jedan, rečeno je danas u školi.

Kombinaciju broj jedan je izvukao ministar prosvete Žarko Obradović i tu kombinaciju je trebalo da rade svi koji polažu malu maturu.

Direktor škole "Sveti sava" Ljubiša Djorić rekao je za agenciju Beta da se školski razglas nije dobro čuo, te su razumeli da je izvučena kombinacija dva.

"Ne mogu da verujem da su gotovo svi članovi Komisije u prenosu koji je išao preko školskog razglasa, razumeli da djaci treba da rade test broj dva. To su čule kolege, ne samo ja. Ne možemo da verujemo. Bili smo šokirani kada se testiranje završilo i kada smo u kancelariji videli rešenja testa broj jedan", rekao je Djorić i dodao da on snosi punu odgovornost za grešku.

"Izvinjavam se i roditeljima i djacima... Deca neće snositi nikakve posledice. Mislim da to nije tako veliki problem jer su zadaci ujednačeni u obe kombinacije. Čekamo ključ rešenja zadataka za kombinaciju dva, tako da neće biti problema da se i test broj dva boduje", rekao je Djorić, dodavši da je o grešci odmah obavestio Ministarstvo prosvete.

Ministarstvo je danas za sutra, za sredu, odložilo današnje polaganje testova iz matematike jer su unapred otkrivena rešenje, o čemu su dokazi predati policiji.
BETA


Slika preuzeta sa sajta www.kurir-info.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno