Školarci
18.06.2013.

Rešenja prijemnog iz matematike za 2.000 dinara?

Testovi za malu maturu prodavali su se u ponedeljak na ulici za 2.000 dinara. Da li je reč o verodostojnim kombinacijama pitanja, znaće se već u utorak, kada deca budu rešavala zadatke iz matematike.
Pojedini nastavnici tvrde da su ih deca dan pred polaganje završnog ispita iz srpskog jezika zvala da im pomognu u rešavanju konkretnih pitanja - upravo onih koji su se u ponedeljak našli na testu.
"Nekoliko učenika kojima sam držala privatne časove i pripremala ih za završni ispit u nedelju me je pitalo da im pomognem oko odgovora na određena pitanja. Bila sam šokirana kada sam ocenjujući testove shvatila da je reč o identičnim zadacima" ispričala je nastavnica škole na Paliluli. - U školi, od kolega, nisam čula da su videli test.
Slično priča i nastavnica srpskog iz škole na Novom Beogradu. Ona kaže da o tome pričaju deca, ali ne i nastavnici. Testovi su, kažu, kružili među decom, na „Fejsbuku“ i bili su prosleđini elektronskom poštom. Bar prema saznanjima „Novosti“, nisu se prodavali ispred škola.
Reporter "Novosti" je komplet od tri testa iz matematike, od kojih će jedan, navodno, u utorak da izvuče ministar prosvete Žarko Obradović, i koji će osmaci rešavati, nabavio od đaka po ceni od 2.000 dinara.
Navodno, kada su pre nekoliko dana pojavili, zadaci su koštali i do 500 evra. Da ispitaju regularnost male mature, biće narednih dana posao Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.
izvor: Novosti

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno