Školarci
13.06.2013.

Najtraženije medicinske škole

Učenici će polagati završni ispit iz srpskog 17. juna, a dan kasnije rešavaće zadatke iz matematike. Na malu maturu moraju da izađu svi đaci, ali niko ne može da padne, pošto nema donjeg praga za prolaz.
Na završni ispit trebalo bi da izađe 70.385 učenika koji su ove godine završili osmi razred. U srednjim školama ima 79.839 mesta, od čega najviše u četvorogodišnjim srednjim stručnim školama – 59 odsto, u gimnazijama 22 odsto, 16 odsto mesta ima u trogodišnjim profilima, a u umetničkim dva odsto, kažu u Ministarstvu prosvete.
Već tradicionalno, najveće interesovanje malih maturanata u Srbiji vlada za zanimanja zdravstvene struke. Najpopularniji obrazovni profili su fizioterapeutski tehničar, laborant, pedijatrijska sestra i sanitarno-ekološki tehničar, kao i ginekološko-akušerska sestra.
U Beogradu je, od svih stručnih smerova, ubedljivo najpopularniji prošle godine bio onaj za administratora računarskih mreža u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“, gde je poslednji iznad crte imao 94,50 bodova. Sledeći po broju zainteresovanih bio je smer za farmaceutskog tehničara u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi, gde je bilo potrebno 93,56 poena. Slede medicinske škole, Vazduhoplovna akademija i Turističko-ugostiteljska škola.
Decji sajt

 

Slika preuzeta sa sajta www.6yka.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno