Školarci
26.09.2014.

SREDNJOŠKOLCI OŽIVLJAVAJU STARE ZANATE

Ideja o ručnoj izradi sedla koje u sebi sadrži senzore za praćenje vitalnih funkcija konja osvojila je pro mesto na nacionalnom finalu takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov”. Članovi pobedničkog tima su učenici Trgovinske škole u Nišu, Poljoprivredno-hemijske škole u Kraljevu, Ekonomske škole “Nada Dimić” u Zemunu i Srednje poljoprivredno-prehrambene škole u Rumi, koji su se takmičili zajedno sa 60 vršnjaka iz 41 srednje škole iz cele Srbije.

U sredu je učenicima dat “izazov” da osmisle proizvod ili uslugu koja se zasniva na nekom od starih zanata koji su u izumiranju ili su već nestali sa tržišta, ali uz upotrebu savremenih tehnologija. U četvrtak su svoje biznis planove i prezentacije predstavili stručnom žiriju koji je izabrao najbolje.

“Svi u timu volimo konje pa smo želeli da osmislimo nešto što bi objedinilo našu ljubav i stare zanate ali i povezalo inovativno i staro. Radili smo sve timski i drago nam je što se naš trud isplatio”, izjavio je Bogoljub Milić, član pobedničkog tima.

“Osnovni cilj Poslovnog izazova je da motiviše učenike da upotrebe svoje veštine na inovativan način i pokažu svoj preduzetnički duh kako bi bili spremni za suočavanje sa realnim poslovnim situacijama ”, rekao je Darko Radičanin, izvršni direktor Dostignuća mladih u Srbiji.

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji već pet godina realizuje takmičenja “Poslovni izazov” u gradovima širom Srbije. Ove godine, članovi tri prvoplasirana tima sa regionalnih takmičenja održanih u Leskovcu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu učestvovali su u nacionalnom finalu.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci