Školarci
07.08.2014.

Škola preko telefona

U trenutku kada je broj mobilnih telefona premašio ukupan broj ljudi u svetu, očekivano je da i škole počinju da zauzimaju svoje mesto na platformama mobilnih uređaja i postaju “pokretne”.

Da je ovakav trend u svetu što se tiče obrazovanja u skladu sa novim očekivanjima učenika, pokazuju i nova istraživanja. Više od dve trećine studenata zainteresovano je da uči putem svojih smart telefona, pokazalo je istraživanje koje je nedavno objavio portal Sciedu.ca, a čak 70% studenata je ocenilo da im učenje preko mobilnog telefona povećava želju i motivaciju za učenjem!

Oni su takođe naveli da to samoinicijativno rade, čak i kada im učenje uz pomoć mobilnih uređaja nije omogućeno u školi koju pohađaju.

Po prvi put u Srbiji, dve obrazovne ustanove, ITAcademy i BusinessAcademy napravile su Android mobilnu aplikaciju koja omogućava polaznicima da njihove obrazovne programe pohađaju preko mobilnih uređaja. Sada polaznici ovih obrazovnih ustanova mogu čitavo jednogodišnje školovanje da završe preko mobilnog uređaja (telefona ili tableta)!

Android aplikacija ITAcademy i BusinessAcademy može se besplatno preuzeti na sledećem linku.

Ovo je jedinstven pimer u oblasti obrazovanja na ovim prostorima. Umesto iz knjige i sveske, polaznici ovih obrazovnih institucija od sada mogu da uče i preko mobilnog telefona ili tablet računara, što im omogućava da nastavnim materijalima pristupaju gde god da se nalaze.

Posebno je zanimljivo što će dodatno, sva predavanja iz učionica svoje škole, moći da prate uživo, gde god da se nalaze, ali i da aktivno učestvuju u nastavi. Iako su kilometrima daleko, oni mogu postavljati pitanja, komentarisati, gledati i slušati primere koje predavači pokazuju…

Izrada seminarskih radova i projekata, rešavanje testova i zadataka, postavljanje pitanja predavačima, komentarisanje i diskusije na edukativnom volu sa kolegama, sada je moguće bilo kada i bilo gde, u bilo kojoj situaciji.

Koliko je ovakvo učenje u skladu sa modernim principima, i koliko prati trendove u oblasti obrazovanja pokazuje i činjenica da će do kraja ove godine, preko trećine radnika u kompanijama, činiti oni rođeni na prelazu iz starog u novi milenijum, takozvani “Mobile Millenials”. To je generacija koja je navikla da sve radi preko telefona, pa i da uči i usavršava se.

Škola koja se može pohađati i čak završiti preko tableta ili mobilnog telefona postaje sve izvesnija budućnost. Ovakav koncept školovanja će se izuzetno lako uklopiti u zahteve modernog načina života, gde su svi neprestano u pokretu i sve postaje dostupno u svakom trenutku.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci