Predškolci
03.07.2018.

Pažljivo birajte vrtić

I ove godine, kao i svih prethodnih, mnoga deca su ostala bez mesta u beogradskim vrtićima. Komisija trenutno razmatra 3.378 žalbi roditelja, a koliko će mališana ostati „ispod crte“, trebalo bi da se sazna do kraja nedelje. Tek tada će se mnogi, koji polažu sve nade u najavljeno proširenje kapaciteta, suočiti sa pitanjem „Gde da upišem dete“. Cene boravka u privatnim obdaništima nisu svima prihvatljive, a predškolskih ustanova koje imaju potpisan ugovor o subvencionisanju sa Gradom nema mnogo. Na sreću, juče je otvorena jedna od njih. Zove se Colorado i nalazi se u Višnjičkoj banji.

Marija Radojičić je prepoznala potrebe svojih komšija iz ovog dela Beograda i otvorila vrtić koji ispunjava sve standarde, pa čak i više od toga. Cenu usluga prilagodila je cenama u državnim predškolskim ustanovama, a kvalitetom ih je i nadmašila. Osim stručnog i posvećenog kadra, vrtić Colorado ima 300 kvadratnih metara prostora, travnato, ograđeno dvorište, medicinsku sobu za redovne posete pedijatra i stomatologa, prostoriju za odmor osoblja četiri dečja toaleta, nezavisno grejanje, bezbedonosni i protivpožarni sistem...

Deca su podeljena u tri grupe: mešovitu jaslenu – od šest meseci do tri godine, mešovitu vrtićku – od tri do pet i po godina i predškolsku pripremnu – od pet i po godina do polaska u školu. A kako bi svima njima boravak u Coloradu bio ispunjen, lep i koristan, kreirani su posebni programi za rano učenje engleskog, engleski za predškolce, školice plesa, sporta, glume i pevanja prilagođene starosnim grupama.

Cena mesečnog boravka iznosi 28.500 dinara, a gradska subvencija 22.360 dinara, što znači da roditelji treba da plate razliku od 6.140 dinara. Colorado radi tokom cele godine, svakog radnog dana od 7 h do 18 h, izuzev u danima državnih i verskih praznika.
Možda je Colorado rešenje koje tražite... Proverite! Upis je tek počeo.

Foto: PU Colorado

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

28.
Feb
2024
Predškolci
02.
Feb
2024
Predškolci