Predškolci
06.09.2017.

Deca vole da nas blamiraju

To što rođeno dete može da vam uradi, ne može niko drugi, a naročito da vas izblamira pred nepoznatim ljudima ili u situaciji kad treba da se pokažete u dobrom svetlu. Ako pretpostavimo da mnogi roditelji znaju na šta mislimo, obraćamo se onima koji još nisu imali to „zadovoljstvo“ da propadnu u zemlju od stida jer njihovo rođeno dete nasred hipermarketa, ljubeći najmanji tetrapak soka, ciči od sreće „Hvala ti, majčice moja! Hvala ti! Ja nikad dosad nisam pio sok“. Obraćamo se i vama čiji petogodišnjak još nije na slavi pred 30 ljudi izjavio „Meni ne treba ni viljuška, ni kašika. Mi kod kuće sve jedemo prstima“...

– Sa ćerkom smo prošli sve i svašta dok je bila mala, ali nas je makar poštedela ovakvih blamova. Ali zato nas je sin brukao na svakom koraku. Jednom je stricu rekao da mnogo voli da ga dovodimo kod njega jer on uvek ima margarine (mandarine) koje mu mi nikad ne kupujemo. Stric čisti jednu po jednu voćku, ovo naše čudovište jede krišicu po kriščicu, i tako smaže pola kila, a nama mandarine trule kod kuće. Kad mu ponudimo, on lakonski dobaci da to ne voli i ne jede. Da ga ubiješ, ništa drugo – priča kroz smeh Zorica iz Mladenovca.
Posle voća na red su došla jaja, pa pahuljice, voćni kolač kakav se pravi u svakoj kući.

Ova majka je, čini nam se, dobro prošla u odnosu na tatu čija je kćerka vaspitačicama redovno govorila da su njeni roditelji mnogo siromašni.
– Soba joj je bila zatrpana igračkama, a ona je svaki dan tražila nešto novo. Niti se igrala s njima, niti su je interesovale, ali je želela još ovo, pa još ono... Da bismo skratili objašnjavanje, u jednom trenutku počeli smo da joj govorimo kako nemamo para za igračke, iz čega je proizišao zaključak da smo na ivici socijalne pomoći – objašnjava Dragan, uspešan programer sa sjajnim primanjima.

Osim ovih nesporazuma, ali blamova nastalih u želji malih šereta da se našale sa mamom i tatom, postoje i brojne situacije, nalik onim iz viceva.

* Moja mama ujutro spava dugo, pa mi jedemo buđav (bajat) hleb – Luka (6).

* Tečo, džabe mi daješ pare za rođendan, tata će mi i to uzeti da mi čuva i potrošiće – Lara (5,5).

* Tataaaa, zove te onaj ludi komšija. Onaj što si rekao da se ne kupa – Miljan (7) koji je a komšiji otvorio vrata.

* Mmmmmm, čokolada! Ima lep ukus! Prvi put je jedem – Danica (4,5) objašnjava tatinom šefu koji im je došao na slavu.

* Samo sam htela da vidim ovu kuglu – Maša (4) koja se plačući izvlači ispod jelke koju je u tržnom centru srušila na sebe.

* Ne morate da pojedete sve kolače, ostavite malo i nama. Mama nam to nikad ne sprema, samo kad dolaze gosti – Todor (5,5).

* A gde vi živite? Pitam onako, jer sam čuo mamu kako priča tati da vi kad dođete ne umete da odete, kao da nemate kuću – Miloš (6).

* Ujna, šta to radiš? Peglaš? Mama, imaš li ti ovu stvar kod kuće? Zašto ti nikad ne peglaš – Kosta (5).

Ako ste i vi bili žrtve ovakvih ili nekih sličnih blamova, podelite ih sa nama. A ukoliko niste, spremite se na makar jednu situaciju i kojoj ćete poželite da propadnete u zemlju. Preživećete, a nakon nekog vremena moći ćete slatko da se smejete svemu tome.

Foto: Parentsmagazine.com, Pixabay

Ostavi komentar

Ostali komentari

  • marija
    marija

    moj laza je ispricao vaspitacicama i cistacicama i svima u predskolskoj ustanovi da je zakasnio jer je mama upala u kanal pa je komsija morao da nam auto izvuce iz kanala... kad sam dosla po njega svi u onom hodniku su se smejali...

    06.09.2017. 21:40

Preporučeno

28.
Feb
2024
Predškolci
02.
Feb
2024
Predškolci