Predškolci
06.10.2015.

Kada idete u goste, deci umesto slatkiša, nosite voće i povrće

Deca ko deca. Upijaju svojim okicama sve što radimo ali i šta jedemo,čemu se radujemo i kakve navike imamo. Došlo je na žalost takvo vreme,da ne možemo mnogo vremena da posvetimo deci,tih par sati koje provedemo sa njima van vrtića su dragoceni pa im udovoljavamo i mazimo se. I treba!

Ipak,možemo da pokušamo da ih polako navikavamo da se raduju zdravoj ishrani. Sva deca vole slatkise i kada im poklonimo sladoled ili čokoladu oni skakuću od sreće,prave razne grimase,pevaju pesmice obuzeti čarolijom ukusa,a i mi uživamo jer smo ih obradovali.

Sve što je u granicama normale nije ni strašno. Ali šta je normalno,koliko kugli ili koliko kockica dnevno? Svako ima svoje viđenje, a kad pogledamo malo šire sve je više gojazne dece koja vuku i zdravstvene probleme iako svi roditelji znaju šta je najbolje za njihovu decu.

Da se ne bi zamarali i optetećivali kako je najbolje,možemo da pokušamo sa malim trikovima koji nam kasnije mogu doneti velike promene!

Jako je teško odoleti slatkišima ali to ni ne treba da nam bude cilj. Cilj nam je zdrava ishrana kod dece i lagano uvođenje zdravih namirnica kao nešto čemu će se radovati.

Ideja je da sa porodicom i prijateljima svako od nas pokrene akciju u kojoj ćemo u posete jedni drugima nositi voće i povrće umesto slatkiša.
Sigurno je da će nas deca posmatrati kao da smo pali sa Marsa,ali vremenom će se navići kao i na sve.Mislimo da bi takva navika bila odlična i za decu i za nas.

Ako imate vremena,bilo bi lepo da se od donetog voća i povrća prave čovečuljci,životinje i sve one kreativne užine u kojima će deca uživati. Verijte,uživaćete i vi!

Pokušajte, zamenom slatkiša sa voćem i povrćem dobijate u svakom pogledu. Zdravije je, jeftinije, kreativnije i ukusnije. Da,dobro ste pročitali, ukusnije je :-)

Pomozimo deci da odrastaju sa zdravim navikama jer u neku ruku mi smo i krivi kao društvo što je toliki broj gojazne dece. Deca su nešto najlepše i najvrednije na svetu. Oni u svom odrastanju ipak preuzimaju naše navike,gledanje na svet i običaje. Promenimo se kako bi naša deca bila srećna i zdrava.

izvor: zelenaucionica.com

foto: discoverymulher.uol.com.br, mujeresymas.cl

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno