Predškolci
02.07.2013.

Dvogodišnji Adam je najmlađi član Mense

Roditelji Adama Kirbija su znali da je pametniji od većine dece kada je sa 23 meseca sam sebe istrenirao da koristi nošu, nakon što je prvo pročitao knjigu na ovu temu.

Ovaj mališa iz Londona, postao je najmlađi član Mense i to sa samo dve godine i pet meseci, a test inteligencije pokazao je da je Adam pametniji i od Baraka Obame i Dejvida Kamerona. Preciznije, njegov koeficijent inteligencije je 141, a fale samo četiri boda do statusa genijalca.

Adam za razliku od svojih vršnjaka, koji još uvek šaraju po zidovima, čita Šekspira, zna sve planete u sunčevom sistemu i sve elemente periodnog sistema, uči japanski, španski i francuski. Ukratko, dok su druga deca učila da puze, Adam je već čitao.
Već sada na engleskom broji do 1.000, savladao je sabiranje i oduzimanje, piše neka slova, a zna ih sva na računaru.

"Njegove mogućnosti su neverovatne, a mi se trudimo da razvijamo njegovu inteligenciju. Mislim da se tako brzo razvija jer smo pronašli način da ga zainteresujemo za učenje", rekao je njegov otac Din, koji kao ni njegova supruga, Keri En nije član Mense.

Dečak iz Mičama u južnom Londonu tako je postao tek devetnaesto dete iz Velike Britanije koje je postalo član Mense pre polaska u školu.

 

izvor: B92

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

24.
Jul
2023
Predškolci
03.
Jul
2023
Predškolci
26.
May
2023
Predškolci