Predškolci
26.02.2015.

Fotografisanje dece-Family Sessions fotografska kuća


Mnoge značajne stvari u životu jedne porodice i odrastanja dece protokom vremena mogu da izblede i da se neprimetno zaborave ukoliko nisu zabeleželni i ovekovečeni kroz fotografije i albume koji brižljivo čuvaju sve vaše uspomene.

Foto albumi su svojevrsne knjige o životu koje čuvaju trenutke vredne pamćenja.

Kada ih jednom ispunite fotografijama s radošću ćete se uvek s vremena na vreme vraćati, prelistavati ih i oživljavati sećanja sa prijateljima i porodicom. To je zbirka osećanja i veoma vredan zapis o vašoj porodici.

Uspomene sa vašim klincima od njihovog rođenja, krštenja, prvog rođendana, prvih koraka i svih drugih važnih događaja iz njihovog odrastanja svojevrsni su trenuci radosti. Zbog toga mnoge porodice svoje fotografije i albume smatraju neprocenjivim blagom.

Iako savremena tehnika ostavlja mogućnost čuvanja uspomena u elektronskom obliku i laganog pregleda na računaru ili tabletu, mnogi se ipak odlučuju za izradu fotografija. Čuvajući ih u elektronskom obliku ostavljate mogućnost riziku od gubljenja uspomena usled eventualnih problema sa memorijom i sl. a koji mogu nepovratno da izbrišu vaše dragocene uspomene.

Pored najezde digitalinih fotoaparata i slika koje se gomilaju na računaru i memoriji vaših „gedžeta“, svakih nekoliko meseci trebalo bi da odaberete desetak ili više fotografija koje ćete razviti i dodati u svoju riznicu uspomena.

Veoma je bitno da najvažnije događaje iz prvih dana vašeg mališana i kasnijeg sazrevanja i odrastanja sačuvate i ovekovečite predivnim  fotografijama uz koje ćete jednog dana zajedno sa njim prepričavati anegdote iz najranijeg detinjstva.

Mali saveti za vaš foto album

O prvom albumu vašeg mališana razmišljajte kao o vizuelno bogatom dnevniku ili narativnom foto-albumu.

-Razvrstajte razbacane fotografije. Izbacite obične i odaberite one koje u vama bude prijatna sećanja.

-Odaberite jedan događaj, celu godinu ili samo jednu proslavu koju želite da sačuvate. Kod svake fotografije zabeležite kako ste se osećali u trenutku kad je nastala.

-Kupite foto-album ili nekoliko velikih papira koje ćete spojiti. Lepite fotografije i ostale uspomene i pustite mašti na volju.

-Ustalite naviku skupljanje uspomena kao što su sitnice koje vezujete za određene događaje i uspomene, prve crteže vašeg deteta, prve otiske stopala na papiru koje mnogi roditelji danas prave a kojima dodatno možete ćete ukrasiti stranice albuma i upotpuniti priču.

Deca rastu brzo, a detinjstvo prolazi začas. Sačuvajte najznačajnije trenutke od zaborava i napravite vašu malu porodičnu knjigu uspomena. U tome vam mogu pomoći i profesionalni fotografi koji će zabelećiti specijalne trenutke vaših mallišana.

"Family sessions" fotografska kuća specijalizovana je upravo za fotografisanje najmlađih. Više informacija o njima možete pronaći na njihovoj facebook stranici OVDE

promo tekst
foto:Jonathan Borba Unsplash.com, zahra armiri unsplash.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

28.
Feb
2024
Predškolci
02.
Feb
2024
Predškolci