Bebe
07.03.2014.

P(B)ravo za mame

U subotu, 8. marta u 11 časova na platou ispred Skupštine Republike Srbije počinje kampanja “P(B)ravo za mame” koja se zalaže za direktnu odgovornost države za porodilje.
“Događaj Mame (ni)su same, koji označava zvaničan početak kampanje, okupiće mame sa decom i porodicama koje će simbolično ispred Skupštine raširiti štrik i na njega staviti benkice, pelene, igračke itd., sve one stvari koje jedva mogu da obezbede za svoju decu posle porođaja zato što im plate kasne mesecima“, kaže Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame koji je jedan od organizatora kampanje. Događaj počinje u 11 časova, kratkim performansom kačenja stvari na štrik i fotografisanjem, posle čega mediji imati priliku da razgovaraju sa okupljenim mamama. Događaj će trajati do 11.30.
Kampanja P(B)ravo za mame se zalaže za isplatu porodiljskih naknada bez kašnjenja, za rasterećenje privrede suvišnih finansijskih i administrativnih troškova i za direktno preuzimanje odgovornosti za porodilje od strane države. Cilj kampanje je da zaposlene majke redovno dobijaju naknadu tokom trajanja porodiljskog odsustva, direktnom isplatom iz budžeta Republike Srbije na njihove račune, umesto sa računa poslodavaca.

slika:blueheronmidwives.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno