Bebe
17.06.2024.

A u čemu se Vaš mališan vozi ovog leta?

Atraktivan dizajn i zvučni brend često mogu da budu razlog odabira kolica za bebe. Nema sumnje da je taj prvi utisak veoma važan, ali ne sme da bude presudan prilikom odabira modela koji vama odgovara. Naime, tržište je preplavljeno modelima kolica za bebe jer su ona jedna od najpotrebnije opreme već na samom rođenju mališana.

Šta dobra kolica za bebe izdvaja od ostalih?

Prilikom odabira kolica za bebe treba početi od uslova u kojima će beba da živi, veličine gepeka automobila, ukoliko se isti koristi, kao i terena po kome će se kolica voziti.
Kada pominjemo uslove zapravo mislimo na korišćenje lifta, stepenica i sličnih prepreka i pomagala. Naime, ako živite u zgradi sa liftom, vodite računa da je isti dovoljno veliki da kolica sa bebom mogu u njih stati. Pri tom, ne mislimo na sklopljena, već u položaju spremnom za upotrebu.
Neretko onaj koji provodi vreme sa bebom je samostalan pa kolica treba da budu i lagana za nošenje i lako rasklopiva jednom rukom. Dok je beba sasvim mala, najudobnije je da je pre izlaska već smestite u odgovarajući položaj i tako spremni izađete. No, kako raste i postaje sve teža, biće vam važno i da kolica budu što lakša, da imaju adekvatnu korpu za nošenje stvari kako biste prilikom jednog izlaska obavili i šetnju i kupovinu.
Ako nemate uređen prostor ili jednostavno volite da šetate po neuređenim zemljanim stazama negde u prirodi, birajte modele sa većim ili bar sa obrtnim točkovima. Takve šetnje treba da budu uživanje i za vas i za bebu.

Poznati brendovi nisu obavezno i najskuplji

Neki brendovi su zaista zvučni, neki su manje poznati, ali su estetski baš privlačni. Neki pak imaju dugu tradiciju i dobar odnos cene i kvaliteta. Ukoliko baš takvi zadovoljavaju i vaše prethodne navedene potrebe, nema razloga da im ne poklonite poverenje. 

Generalno, poznati proizvođači se zaista trude da zadrže rejting, a to nimalo nije lako, pogotovo kada je tržište sve zahtevnije. U jednim kolicima imati i tzv.letnju varijantu, koristiti ih od bebinog rođenja, imati adekvatnu zaštitu, lakoću pokreta i uživati u vožnji, sve to zahteva stalna istraživanja, rad po određenim standardima i poštovanje svih preporuka i mera izrade proizvoda kada su deca u pitanju.

Lorelli i Peg Perego imaju tradiciju dužu od dvadeset godina na našem tržištu, cena i kvalitet su u idealnom rasponu za poznati brend, te su neretko i prvi odabir roditelja.

Noviji brendovi kod nas na tržištu, BBO i Babyzen polako zauzimaju svoje mesto nudeći osveženje, a u isto vreme prateći nove trendove u roditeljstvu.

Bez obzira za koji model se odlučite, imajte na umu da su kolica za bebe veoma važna, posle kreveca možda čak i najvažniji deo bebi opreme. Beba neretko u njima provede veći deo dana, pogotovu u prva dva meseca života. Onome ko brine o bebi su takođe značajna, i zapravo ta osoba i donosi konačnu odluku jer brine i o njihoj lakoći korišćenja, ali i o održavanju.
Kako se kolica kupuju za prvo dete, nemojte računati na njihov kratak period korišćenja već naprotiv, birajte ona koja ćete moći i kasnije da koristite bez obzira da li planirate još dece. Kolica su važna jer vam značiti za svako putovanje, odlaske na plažu, ulazak u avion. Neretko će vam značiti i da se umorno dete, dete dve tri godine staro nakon šetnje u njima odmori a vi lakše stignete do željene destinacije. Zvuči bolje nego da ih nosite kenjkave u rukama.

Odabir kolica treba da bude lak kada znate šta hoćete. Čitajte specifikaciju, odaberite one modele koji vam najviše odgovaraju a desen ostavite na kraju. Tako ćete najlekše naći ono što vam zaista odgovara i po kvalitetu i po desenu i ceni.

Promo tekst

Foto: kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
3D Ranac za vrtić Minnie Mouse Find your joy 318492
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Guralice TS-820, crveni
Guralica Land Rover Defender TS-820 crveni
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja 17/43467-rozi
Set za peglanje 17/43467
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Klackalice 403859CT
Konj na ljuljanje rozi 403859
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.020,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno