Bebe
03.04.2023.

Pelenski osip: kako nastaje, prevencija, saveti i lečenje

Jedan od prvih izazova sa kojim se roditelji susreću nakon dolaska bebe kući, jeste kako negovati nežnu i tanku bebinu kožu. Bebina koža je tanja i osetljivija od kože odraslog čoveka, zato je sklonija iritacijama i zapaljenskim procesima, i mnogo propustljivija za sve štetne supstance iz spoljašnje sredine. 
Svaka beba je relativno mala, ali je briga oko bebe velika. To će potvrditi svaki roditelj, naročito roditelj male bebe, jer su mu te “slatke brige” deo svakodnevnice. Kod beba, ali i kod dece, uvek se dešava nešto “novo”, sa čim se kao roditelj još niste susretali,...

Šta je pelenski osip? 


Moja beba zaslužuje vrhunsku brigu i negu, razmišlja svaki roditelj. Ali, svaki roditelj se suočio i sa ponekim neprijatnim iskustvom. Jedno od njih je i pelenski osip. Kada se pelenski osip javi, dobro nam dođe svojevrstan vodič kroz “krizne situacije...
Bez obzira na to koliko ste pažljivi, uredni i koliko često presvlačite bebu, pelenska regija je veoma osetljiva i podložna pojavi osipa, zato što vlažna i topla sredina pogoduju razvoju mikroorganizama.

Šta uzrokuje pelenski osip?


Postoji nekoliko glavnih uzročnika pelenskog osipa. Najpre već pomenuta topla i vlažna sredina u peleni, koja odgovara brzom razmnožavanju gjivica i bakterija. Iako pelene brzo upijaju, uvek zaostane malo vlage koja može da stvori problem. Takođe, iritaciju kože pelenske regije mogu da izazovu losioni, mirisi i druge hemikalije koje se dodaju pelenama za jednokratnu upotrebu, vlažnim maramicama i kremama za negu pelenske regije. Amonijak iz urina takođe može da izazove iritaciju kože i pojavu osipa, kao i retke prolivaste stolice kod bebe.

Kako sprečiti pojavu pelenskog osipa? 

Ako razmislite šta dolazi u dodir sa kožom vaše bebe 24h dnevno, nekih otprilike 2 godine, shvatićete da je to pelena i da je veoma važno koju pelenu birate za vašu bebu.
Veoma je važno da su pelene dermatološki testirane, da su bele, bez dodatnih boja, mirisa i losiona!
Čitajte obeležja na pakovanju, sve to treba da bude potvrđeno važećim sertifikatima.

Birajte kvalitetne pelene za bebe

Primer kvalitetnih pelena koje zadovoljavaju sve ove kriterijume su Bambo Nature pelene. Bambo pelene su proizvedene u Danskoj, u fabrici medicinskih sredstava po visokim standardima proizvodnje i kvaliteta proizvoda.
Mame su sa Bambo pelenama sigurne jer su napravljene od najfinije FSC sesrtifikovane celuloze kanadskog i skandinavskog bora.
-Potpuno su bele, bez mirisa, boja, alergena i losiona.
-Dermatološki testirane i sa najviše sertifikata EU, koji potvrđuju visok kvalitet proizvoda.
-Asthma Allergy Nordic sertifikat garantuje da su sve supstance koje ulaze u sastav pelene, birane tako da svode na minimum mogućnost pojave osipa, iritacija ili alergija.
-Izuzetno su mekane, elsatične, poseduju zaštitne barijere od isticanja tečnosti.
-Omogućavaju cirukulaciju vazduha do bebine kože i tako je čine suvom i zdravom

Bambo pelena je pelena koja diše, a suva koža bebe je i zdrava koža


Bambo pelene Imaju indikator vlažnosti, tako da ćete znati kada je vreme za presvlačenje. Ređim menjanjem pelena štedite i čuvate našu okolinu. Velcro sistem lepljnja (čičak traka), omogućava višestuko lepljenje prilikom nameštanja pelene. Svaki put će istom jačinom lepiti pelenu, što je veoma bitno kada se naše bebe pomeraju i ne možemo iz prvog puta uspešno zateći pelenu.

Mame, bićete sigurne uz Bambo pelene!

Promo tekst
Foto:bambopelene.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Guralice 18986-17/6614
Kamion hodalica, BR6614
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dušeci za krevetac memo-120-60
  Debljina dušeka 8 cm 6 cm SKY CELL pena 2 cm Memory pena jednostrano...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.299,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Muzičke 11/01017
Muzički tepih - U ZOO vrtu 11/01017
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno