Bebe
17.10.2022.

Uz ove savete bebama ćete obezbediti miran san, a sebi bezbrižnost

Pre nego što naša beba ugleda svetlost dana radujemo se da uredimo njenu sobu tako da nam se dopadne, ali u isto vreme i da bude funkcionalna i udobna za novorođenče. Biramo i praktične stvari, ali i one, koje će nam služiti samo kao ukras. Svakako, najvažnije je da sobu uredimo tako da bude bezbedna za bebin san, ali i igru i razvoj. Jastuci za bebe tu igraju značajnu ulogu.

Jastuci za bebe i preporuke za spavanje


Stvaranje bezbednog okruženja za spavanje je najvažnija stvar kada su u pitanju jastuci za bebe i čuvanje vašeg mališana.  Pošto vi, kao odrasla osoba, spavate sa jastukom (i verovatno volite da svoj krevet prekrijete brojnim ukrasnim jastucima), možda ćete osetiti potrebu da i svom detetu obezbedite brojne neobične jastuke. Ali u stvarnosti, bebama nisu potrebni posebni jastuci za spavanje, a pogotovu ne ukrasni jastuci, koji mogu biti opasni za njih.  Najvažnije je čvrst dušek za krevetac, prijatna posteljina, kao i jastuk za bebe.

 

Dušek za krevetac je najvažniji za bebin miran san


Dušeci za krevetac su prva asocijacija za bebin dolazak iz porodilišta. Kako beba naleže malom težinom nije toliko bitan model, mada se obično biraju čvršći dušeci, koji imaju mogućnost “da dišu”. Postoji više vrsta, od onih sa memo penom, do modela sa žičanim jezgrom. Poželjno i parktično je da im se skida navlaka, koju možete i da perete. Bebe imaju izuzetno nežnu kožu pa je redovno održavanje važno.

Neka posteljina bude od prirodnih materijala


Osim čvrstog dušeka, adekvatna posteljina je sve što je vašem mališanu potrebno da bi se udobno osećao u krevecu. Izrađena od prirodnih mekanih materijala, koji ne iritiraju bebinu kožu, posteljina ima značajnu ulogu za bezbrižan san. Na tržištu se nalazi veliki broj desena pa ćete sigurno naći one, koji vam se dopadaju. Posteljinu treba redovno menjati, a preporuka je da se za održavanje koriste nežni deterdženti. Ujedno, najbolji način da vašoj bebi bude toplo i udobno dok spava je da koristite vreću za spavanje.  

Vodootporna podloga za dušek


Korišćenje podloge za dušek nije neophodno, ali svakako olakšava čišćenje i održavanje dušeka, za koji verujemo da će ostati suv. Birajte onu koja neće da šuška prilikom bebinih pokreta, već je beba neće ni osetiti a vama će stvoriti osećaj sigurnosti i zaštiti dušek.

Kakav treba da bude jastuk za bebe?


Nije svaki jastuk adekvatan za bebe. Treba znati da mališan slučajno može da pristisne lice u jastuk, čime će povećati rizik od gušenja, pa je važno da birate onaj, koji jeste namenjen bebama. To su veoma niski jastuci, obično napravljeni od antialergijskih materijala, koji “dišu”, lako se održavaju i peru. Jastuci su malih dimenzija. Klasični jastuci se ne preporučuju za korišćenje deci dok ne napune dve godine.

Jastuk za mamu i bebu


To su oni jastuci u obliku polukruga ili latiničnog slova “U” namenjeni dojenju. Nije svakoj majci neophodan, ali i te kako može da bude koristan. Stavljaju se oko struka kako bi bili podrška maminim rukama dok hrani bebu. Naime, oni se automatski prilagođavaju bebinoj glavi, a u isto vreme, mogu da se koriste i u raznim situacijam, kao potpora. Od velike su pomoći, štede vrat i leđa. Uz njegovu pomoć beba može da sedi. Nisu predviđeni za korišćenje u krevecu.

Jastuci za bebinu sobu


U bebinoj sobi mogu biti razni uskrasni jastuci, ali ne u krevecu. Beba će ih svakako koristiti u godinama koje dolaze. Na njih će stavljati svoje plišane drugare ili omiljene lutke, smisliti brojne igre. 
Mališani brzo rastu pa po koji jastuk će dobro doći kao ukras, s obzirom da njima možete oplemeniti životni prostor.

Promo tekst
foto:bongbabyhousevn-pixabay,Zinz25-pixabay, kidsland.rs,tim-bish-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 115156fvs
B kids zabavni centar Žirafa 115156
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.290,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 115147FVS
B kids sorter zamak 115147
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.790,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Playskool Igracka za bebe Aktivni Slon Plavi meda nije samo obična igračka za bebe....
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.910,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe Senzorna lopta umetaljka, 2006
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno