Bebe
16.09.2022.

Važno je igrati se i to od najranijeg detinjstva

Koliko god nam lepo vreme prija, neminovnost je da ćemo u narednom periodu sve više vremena provoditi u zatvorenom prostoru pa se u njemu i treba dobro organizovati, pogotovo sa malom bebom, koja svakodnevno ima sve veću znatiželju da upoznaje svet oko sebe. Igračke, koje su ujedno i pomagala za zdrav razvoj od velikog su značaja, a što je najlepše, bebe im se jako raduju. Neminovnost je da su im brojne igračke dostupne, ali ono na čemu treba insistirati je njihova funkcionalnost za svaki uzrast deteta. Evo naših predloga kada su bebironci u pitanju.


Sa bebi gimnastikom nema greške


Iako je ova igračka deklarisana za bebironce od rođenja, realno je da mališan od trećeg meseca pokaže interesovanje za igračkama koje se nalaze na luku. Beba tada kreće da se smeje, da istražuje pa ležeći u početku na leđima pokušava da dohvati igračke. Nije slučajno naziv ove igračke bebi gimnastika, jer podloge za igru zapravo vežbaju koordinaciju deteta, ali i motoriku, trbušne mišiće. Beba pokušava da se što više zaigra, vremenom počinje da leži i na stomaku i da se podiže, da sedi pa je ova igračka zagarantovana zanimacija sve dok dete ne propuzi. Dodatna prednost ovih igračaka je njihova povoljna cena, laka prenosivost i zauzmanje malo prostora prilikom igre, nakon čega se jednostavno sklapa te ne remeti životni prostor.

Ne preterujte sa korišćenjem dupka


Dubak bebe obožavaju. To je ta sigurnost, koja im je neophodna da lako mogu da se kreću po stanu. Najbolje da skinete pragove i pustite mališana da šparta, ali vodite računa da ne počne da ga koristi pre vremena. Dubak nije mesto u kojem beba treba previše vremena da provodi, a kako bi bili sigurnu u ispravnost korišćenja, sačekajte da dete počne samostalno da se oslanja na noge. Nije svaki mališan isti, pa to što je dubak deklarisan za starije od šest meseci ne veži za svako dete. Uvek birajte one, koji su podesivi po visini, kako bi se prilagođavali detetu. 

Ogradice za bebe su njihova mala oaza


Pravo malo skladište igračaka nalazi se u svakoj ogradici. Vole ih i roditelji i deca, i one koji podsećaju na prenosivi krevetac, ali i klasične plastične ogradice. Beba je tu spokojna, jer može da sedi okružena igračkama, ali i da se uspravlja, diže na prstiće. Može i da čita knjigu, gleda crtaće. Po potrebi, može i da odrema. Ogradice su prava pomoć za roditelje, koji nesmetano mnoge kućne poslove mogu da obavljaju dok mališan u njoj provodi vreme, već i prilikom sređivanja igračaka. One su uvek u ogradici kad se završi dan, pa je kuća uredna a igračke na mestu.

Podne puzzle su idealne za bebironce, ali i stariju decu


Odrasli i beba mnoge zanimljive trenutke mogu da provedu na podnim puzlama. One su mekane, ravne, sigurne za upotrebu. Beba, kao sasvim mala može da leži i sedi okružena jastucima, ali kasnije, kako raste i da počne da puzi, baš ova mekana podloga biće joj naveći saveznik. Na podnim puzlama s emogu raditi vežbe, ali i igrati sa drugarima. Starije dete može da leškari i gleda crtani, čita knjigu, ređa puzzle. Veoma praktično rešenje za sve ukućane, a ako još preovlađuje šarenilo boja, onda ima i edukativni karakter. Puzzle su dovoljno velike da su i bezbedne za bebinu igru. Na njima veliki broj plišanih igračaka može da pravi društvo mališanu, zajedno sa pravim drugarima. 
Dodatno, puzzle se lako održavaju pa je i to prednost njihovog korišćenja.

Bebama je na raspolaganju veliki broj igračaka. Idealno je, svakako, bez obzira na vreme da često budu na svežem vazduhu kada to prilike dozvoljavaju, ali isto tako igra u kući samostalno ili sa ostalim ukućanima itekako znači. Treba ih samo animirati onim korisnim igračkama, koje povoljno utiču na razvoj deteta, a veliki broj baš takvih naći ćete u Kidslandu. Pogledajte njihovu ponudu OVDE

promo tekst
foto:kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Rančevi za vrtić SC1367, NBK
Ranac za vrtić My first BackPack SC1367
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Rančevi za vrtić SC1362, NBK
Ranac za vrtić My first BackPack SC1362
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dostava artikla se naplacuje  1000rsd zbog njegove tezine. Dečija ogradica 19040
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Brod Pirat sa  50loptica 55320
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno