Bebe
08.07.2022.

Uredite bebin kutak da prija vama i vašoj bebi

Uređenje stana, neposredno pre dolaska novog člana porodice je važan i lep posao za dvoje mladih. Doduše, zna da bude i stresan, pogotovo u današnje vreme kada su brojni saveti dostupni na klik. Svako se trudi da što lepše organizuje prostor, no u slučaju dolaska bebe treba, pre svega insistirati na funkcionalnosti, bez obzira na njegovu veličinu.

Beba treba da spava sa roditeljima u sobi


Novorođenče treba da deli sobu sa roditeljima. Ovo je izuzetno važno, ne samo zbog činjenice da se beba često budi, već i nadzora u slučaju da joj je potrebna emocionalna podrška. Stručnjaci smatraju da se starije bebe lakše samostalno uspavaju u prisustvu roditelja. Naime, možda i zaplaču, ali svakako bi trebalo i brzo da se smire jer su roditelji pored njih. Sve dok su u krevecu, bebama je mesto pored roditelja.

Koliko god se opirali, beba treba da spava na svom dušeku za krevetac


Maženje je poželjno ponašanje roditelja prema maloj bebi, ali deljenje kreveta sa njom nije. Da bi roditelji koliko toliko uspeli da se odmore u toku noći, idelano je da svako spava u svom krevetu. Beba će vremenom steći naviku spavanja i obožavaće svoj dušek za krevetac a roditelji neće izmeniti svoju rutinu spavanja. Uvek, nakon kupanja dete će, kada stekne naviku samo se uspavati a roditelji će svojim prisustvom biti važna podrška.

Izbegavajte zamke koje vam bebe postavljaju


Kako rastu bebe će tražiti više vašeg prisustva, kao i da noć provedu sa vama u krevetu. Moguće je i da često plaču, ali treba prepoznati plač kada su uznemirene ili im nešto nedostaje, od obične ljutnje, negodovanja, kada ih je teško slušati, a zapravo samo su bučne. Deca pokušavaju da ostvare cilj, a kako im je plač jedino sredstvo, neće se libiti da ga upotrebe. Poznato je da je to veoma neprijatan zvuk na koji niko ne ostaje imun, te su strpljenje i istrajnost roditelja ključni za uspeh.

Uredite bebin kutak tako da i njima bude neodoljiv


Beba mora da ima poseban kutak, koji pre svega podrazumeva krevetac. U krevecu jedino je važno da bude smešten dušek za krevetac dok igračke nisu poželjne da stoje na dušeku, ali jesu na luku iznad kreveca. Ta vrteška mališanima jako prija i može da im pomogne kada su uznemireni, ali i kada budni leškare u svom krevecu i posmatraju igračke, koje će vremenom moći i da dodirnu. Bebin kutak čine i ormarić za bebine stvari, podloga za povijanje, a ako prostor dozvoljava može da se napravi i mala bebi igraonica. 
Ukoliko planirate da beba ima svoju sobu, nabavite i dečiju rasvetu, a noćno svetlo i dečiji luster

Beba treba i sama da se igra


Vreme provedeno sa bebom je važno i za nju i za roditelje. Svi zajedno sticaće nove veštine, razmenjivati nežnost, u isto vreme stariji podetinjiti, a mališani nešto i naučiti. Beba svakodnevno upija nova znanja pa je važno da joj jedan deo dana stariji budu posvećeni u igri. No, ona treba i da pokuša samostalno da se igra. Svakako, i kad koristi igračke za bebe važno je da odrasli budu u njenom okruženju, da ih beba vidi, kako bi bila sigurna i spokojna pored najmilijih. 
Dolaskom bebe na svet mnogo toga se menja u jednoj porodici. Da ne bi bilo stresa,  treba se opustiti i prepustiti, ali nikako ne odustajati od svojih principa. Vremenom se svi članovi porodice uhodaju i ona počinje da funkcioniše skladno, kao ranije, baš onako kako i treba.
 

foto:https://www.freepik.com/photos/baby-cot created by yanalya

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Luka rasklopivi dušek za prenosive krevece    
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 115156fvs
B kids zabavni centar Žirafa 115156
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.290,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe MACHR11,orb
Fisher Price projektor 3 u 1  MACHR11
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.799,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno