Bebe
29.12.2018.

Bebi je mesto za stolom

Doček nove godine, znaju svi roditelji odrasle dece, ima posebnu draž dok su ona mala, pa se trude da im te dane učine posebnim i da ih ovekoveče za godine koje dolaze. Bebe se, naravno, neće sećati koliko ste pažnje, vremena i ljubavi uložili u kićenje jelke, kupovinu i pakovanje poklona i spremanje novogodišnje trpeze, ali to ne znači da sve ovo treba da preskočite. Naprotiv! Čak i ako je vaša beba sasvim mala, ako je tek počela da sedi i da se upoznaje sa nemlečnom ishranom, mesto joj je za svečanom trpezom kraj svih ukućana.

Kada se negde oko šestog meseca beba prvi put susretne sa prvim kašicama treba da je uključite u porodične obroke i da joj nađete mesto za stolom. Za razliku od kolica ili vašeg krila, koji nisu dugotrajno rešenje, visoka stolica za hranjenje će zadovoljiti sve vaše i detetove potrebe. Ukoliko to niste učinili do sada, nabavite je ovih dana kako bi vam se beba pridružila tokom novogodišnje večere. Najbolje od svega je što sada postoje modeli koji od prvog dana mogu da se koriste kao korpa, a od šestog bebinog meseca kao stolica.

 

Ukoliko nemate mnogo vremena za čišćenje i pranje stolice izbegavajte one koje imaju mnogo tkanine, čičak-traka i raznih drugih tračica, prikačenih igračaka i podloga koje se teško održavaju. Bilo bi idealno da poslužavnik može s vremena na vreme lako da se skine i opere, kao i sedište, a da u međuvremenu možete vlažnom krpom da prebrišete sve viškove hrane, soka, mleka, čaja... Važno je da naslon sedišta i visina mogu da se podešavaju, ali i da sklapanje i rasklapanje hranilice bude jednostavno. 

Izvesno je da ćete voditi računa o dizajnu i o desenu, ali nemojte sa uma da smetnete bezbednost i sigurnost. Stolice za hranjenje prave se po veoma strogim standardima kvaliteta, pa proverite da li je izrađena od netoksičnih materijala i da li sigurnosni kaiševi i mehanizmi za kopčanje mogu da se prilagode uzrastu deteta. Takođe je važno da stolica ima podesivo postolje za nožice, jer će u suprotnom beba stalno balansirati u sedištu što može loše da se odrazi i na njen apetit i na motoričke sposobnosti.

 

Ako ne znate gde da nađete hranilice koje ispunjavaju sve ove standarde, potažite ih na sajtu ili prodajnim objektima Kids Land. Imaju odličnu ponudu, pa ćete lako izabrati model po vašem ukusu i po prihvatljivoj ceni. A kad stolica zauzme svoje počasno mesto za stolom, imajte na umu da nikada ne smete da ostavljate bebu ili dete samo u njoj bez nadzora i da uvek morate da ga vežete pojasevima, bez obzira na to što se nalazite na pola metra od njega. Takođe, važno je da znate da točkići na stolici, ako ih vaš model ima, uvek moraju da budu zakočeni dok je dete u njoj.

Promo tekst
Foto: troy-t-unsplash,logan-cameron-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Edukativne 25/23442-1
Pogodi koja je domaća životinja 25/23442-1
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Drveni set za kafu J06630
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.250,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Drvene igračke J06558gb
Štand za sladolede J06558
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.900,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno