Bebe
17.07.2018.

Pelene za vodu su zakon

Vreme gologuzih beba i dece koja puze i trčkaraju po plažama i bazenima polako prolazi što zbog straha od pedofilije, što zbog probuđene svesti o riziku od infekcija, što zbog odgovornosti prema drugima. Izvesno je da nijedan roditelj ne želi da mu dete zbog sedenja na pločicama ili u prljavom pesku „pokupi“ bakterijsku ili gljivičnu infekciju, a još je izvesnije da niko, imao decu ili ne, ne želi da vidi izmet u vodi.

Razloga da bebe i mala deca na plaži ne budu gola ima na pretek, počevši od peska punog pikavaca, koštica od voća, ostataka hrane, prosutih sokova i izgubljenih sladoleda koji su mamac za pčele, ose, mrave i ostale insekte čiji bi ubod na maloj guzi ostavio veliki crveni i bolni trag. Čak i da je pesak naoko besprekorno čist, nema razloga da dete sedi u njemu. Vi ćete mu, naravno, prostirati ležaljke i čiste, suve peškire, ali ono će svakako naći način da sklizne u pesak, a pesak će naći put do guze i genitalija.

Na bazenima je situacija još gora, jer se na mokrim i vrućim pločicama bakterije i gljivice brzo razmnožavaju i još brže prenose, a vi svakako ne želite da vam dete „pokupi“ ni Ešerihiju coli ni Candidu, a kamo li neki drugi mikroorganizam koji može da izazove ozbiljna oboljenja. Sedenje i ležanje na pločicama apsolutno nije dozvoljeno, ali se zato tuširanje pre i nakon izlaska iz vode, naročito iz onih malih plitkih dečjih bazena, podrazumeva. Nemojte da vas mrzi da prošetate nekoliko koraka do tuša, jer posledice mogu da budu ozbiljne.

Osim zdravstvenih razloga, uzmite u obzir i dobrobit rođenog deteta. Većina nas veruje da niko ko našoj preslatkoj bebi ili gologuzom dvogodišnjaku kaže „Bože, kako su slatki“, nema zadnje namere, ali bismo morali da budemo svesni da pedofila ima svuda. Da ne biste morali da analizirate svaki pogled, da razmišljate da li će neko fotografisati vaše dete i gde će te slike završiti, opremite ih za kupanje na javnom mestu.

Neki roditelji bebama i sasvim maloj deci oblače kupaće kostime koji, istini za volju, mogu da zadrže kaku, drugi se odlučuju samo za obične jednokratne pelene koje se brzo nakvase pa vise, treći kombinuju pelene i kupaće gaćice, a oni dobro informisani kupuju „Tosamine“ Swimmies jednokratne gaćice za kupanje.
Napravljene su od odabranih materijala tako da pružaju udobnost i zaštitu istovremeno. Navlače se lako, kao obične gaćice, a skidaju se još lakše, cepanjem sa strane. Swimmies se prave u tri veličine, X-Small 4-9 kg, Small 7-13 kg i Medium +12 kg.
Tanke su, prijatne za nošenje i, što je najvažnije, pružaju apsolutnu zaštitu. Dete će biti zaštićeno i od neželjenih pogleda, i od infekcija, i od peska i kamenčića, a vi nećete morati da crvenite ukoliko se ono olakša na sred plaže ili u vodi.

Promo tekst
Foto: popsugar.com, buzzfeed.com, hiveminer.com, dailytelegraph.com.au, bluebuoy.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno