Bebe
11.06.2018.

Svima treba odmor

„Kad beba stigne, prestaje život“, smatraju mnogi mladići i devojke, pa čak i oni koji pred kraj treće decenije daju sebi još koju godinu „života“ pre nego što se skrase. Otkud im ta ideja da će im deca ukrasti slobodu i vezati ih za kuću nije nam poznato, ali znamo da su u velikoj zabludi. Život s bebom i malom decom ništa ne uskraćuje, mada zahteva mala prigalođavanja i poštovanje rutine, što na kraju, pokazalo se, i te kako prija mladim roditeljima.
Ne verujete? Sumnjate da s bebom može da se ide na put? Na letovanje?
Opet grešite!

Beba ne može da putuje na odmor motorom. S njom ne treba ići na Ibicu, ako biste da đuskate celu noć. Mogli biste i da je poštedite kampovanja, ali to ne znači da treba da zaboravite na more, planinu, selo, vikend na jezeru. Ne, nikako.
Čim vaše čedo napuni šest meseci bez bojazni možete s njim na letovanje, samo je važno da napravite dobar plan, da se dobro organizujete i da ponesete sve što vam treba za udoban i bezbedan boravak izvan vašeg doma.
 

GARDEROBA

Odeću za bebu birajte u zavisnosti od toga gde putujete. Za more će vam trebati lakša i tanja garderoba, a za planinu nešto punija. Računajte na to da će vam, gde god da idete, biti potrebne najmanje dve-tri presvlake po danu, jer se bebe flekaju, bljuckaju, kvase...
Gde god da se zaputite, ponesite jednu jaknicu i nekoliko pari pantalonica sa dugim nogavicama, kapice i šeširiće. Za boravak na moru spremite i bademantilić.
 

HIGIJENA

Pored dovoljnih količina peškira, pelena, vlažnih maramica, kupki, šampona, mleka ili ulja za telo, obavezno spakujte sredstvo protiv komaraca i kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom. Takođe, potrebna vam je i krema protiv ojeda, najbolje neka sa cinkom, a ako putujete na more, trebaće vam i pelene za vodu ili kupaće gaćice.
 

ISHRANA

Ako vaša beba još sisa, imaćete problem manje jer sa sobom nećete morati da nosite mlečne formule, bočice, sterilizatore, četke za pranje flašica. U suprotnom, ne smete da zaboravite ništa od ovoga.
Nemlečni deo ishrane zavisiće od vrste smeštaja, destinacije na koju idete i navika vaše bebe. Najjednostavnije je da sa sobom ponesete određenu količinu gotovih kašica koje vaše dete jede, da ne biste morali da trčite od supermarketa do apoteke, ili da razmišljate o kvalitetu namirnica od kojih treba da im spremite obrok. Za omiljenu kašičicu, činijicu i portiklicu svakako će biti mesta u bebinoj torbi.
 

OPREMA
Gde god da ste se zaputili s bebom na odmor, ne zaboravite kolica. Idealna su ona mala, kišobran-kolica, koja ne zauzimaju puno mesta, a dobro dođu i da se na njih okače kese i torbe. Ukoliko ste u mogućnosti, nabavite providnu navlaku koja štiti od kiše, naročito ako idete na planinu.
Pored kolica, jedna od najvažnijih i najkorisnijih stvari koju ćete poneti neka bude putni krevetac, jer se bez njega nećete naspavati. Možete da ga pozajmite, ali i da ga kupite, jer je izbor modela veći nego ikad, a cene su prihvatljive. Ovi koje smo našli u prodavnici „Kids Land“ su lepi, lagani, lako se sklapaju i garantuju miran san vašoj bebi, a samim tim i vama. Neki imaju jedan nivo, drugi dva, neki imaju pult za prepovijanje, drugi pak muzičku igračku, treći dodatne džepove za bebine potrepštine, četvrti imaju nadstrešnicu, a ima i onih što ljuljuškaju bebu. Važno je da su svi idealni za igru i spavanje sve dok vaše čedo ne nabaci 14-15 kilograma. A kad smo već kod praktične strane prenosnih krevetaca, određeni modeli mogu u potpunosti da zamene one klasične, drvene, pa razmislite i o tome.

Nađite mesta i za ove sitnice
* Putnu apoteku * Nekoliko omiljenih igračaka * Jednu, dve slikovnice ili knjižice * Omiljeno bebino ćebence * Malu noćnu lampu * Podlogu za prepovijanje * Kengura...

Promo tekst
Foto: huffingtonpost.com, seagullphotography.co.uk, thealternativedaily.com, momjunction.com, pinterest

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno