Bebe
31.03.2018.

U dobru torbu staje sve

Veruje se da većini žena u svakom trenutku nedostaje nekoliko pari cipela ili makar samo jedan, onaj savršeni, da upotpune kolekciju. A uz svaki od tih pari cipela, pa i uz onaj jedan, nedostaje im barem po jedna torba ili tašna, sve dok im se prioriteti ne promene. Kad ostanu u drugom stanju većina žena bi sve salonke i čizme dala za par cipela ili patika koje ne žuljaju i ne stežu, a nakon porođaja su spremne da se odreknu svih tašni i torbi za jednu savršenu u koju mogu da smeste sve stvarčice koje su im neophodne za bebu kad izlaze iz kuće.

Ne zna se kada je teže, na početku, dok mama još ne zna šta sve bebi može da zatreba tokom šetnje, u čekaonici doma zdravlja i kod rodbine u gostima ili kasnije, kad uz neophodne stvari treba naći mesta i za omiljenu igračku, za činiju s voćem za užinu, ćebence od kojeg se dete ne odvaja. Šta god mami trebalo, u torbi mora da ima mesta za sve.
Za prvi izlazak u veliki svet, u zavisnosti od dužine očekivanog odsustva, treba poneti nekoliko pelena, jer beba mora da se presvuče kad se upiški i ukaki. A gde su pelene, tu su i vlažne maramice! Kako su velika pakovanja daleko ekonomičnija, u torbi treba da ima mesta za njih, kao i za kremu protiv pelenskog osipa koja može da bude u manjem pakovanju.

Ukoliko beba sisa, stvar je jednostavnija jer mami nisu potrebne ni flašice, ni konzerva mlečne formule, ni termos sa toplom vodom, dovoljna je marama za pokrivanje. U suprotnom, u torbu treba spakovati sve za pripremu obroka, a isto važi i za bebe koje su prešle na nemlečnu ishranu, s tim da se u tom slučaju nose gotove kašice, pribor za jelo, portikla i flašice s vodom. Za one malo veće klince, pakuje se činijica sa iseckanim voćem ili keksići.

U dobroj torbi ima mesta za ključeve od stana i auta, za mamin novčanik, mobilni telefon i naočare za sunce, a ako zatreba, u nju može da se ubaci šeširić, krema za zaštitu od sunca, bebina jaknica, duksić, manja kesa sa potrepštinama iz samoposluge... Kad iz nje izvadi bebine stvari, pa čak i ako ih ne izvadi, mama može da je nosi i kad pođe na pijacu, sa prijateljicama na kafu ili na kontrolu kod lekara, jer dobra torba izgleda moderno i odlično se uklapa u sve mamine odevne kombinacije.

Dobra torba za mame je Kika Boo  Divaina Melange jer je dizajnirana tako da u nju stanu sve potrebne stvari za bebu kada izlazite u šetnju. Sa bočnih strana ima dva džepića za držanje flašica, sa prednje strane se nalazi veliki džep, tako da u njoj ima prostora za i za pelene, i za maramice, i za sve druge potrepštine.
„Kids Land“ ih ima u četiri boje – crnoj, plavoj, sivoj ili braon – pa vi samo treba da izaberete onu koja vam se najviše dopada, da u nju spakujete sve neophodne stvari i još po neku sitnicu, i da što više vremena provodite s bebom van kuće.
Proleće je tek stiglo, uživajte u lepom vremenu!

Promo tekst
Foto: bongbabyhousevn-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno