Bebe
02.03.2022.

Širi se društvo za stolom

Kada se negde oko šestog meseca beba prvi put susretne sa nemlečnom hranom i prvim kašicama treba da je uključite u porodične obroke i da joj nađete mesto za stolom. Gledajte da to što kraće budu kolica ili vaše krilo, pa nabavite visoku stolicu za hranjenje. Idealno bi bilo da bude nova, ali nije nužno ako je dobro očuvana i ispunjava sve bezbednosne standarde. Pre nego što odaberete najveći, najnoviji i najskuplji model, odgovorite na sledeća pitanja:

Kolikim prostorom raspolažete? Na osnovu toga birajte stolicu za hranjenje


Ukoliko bebinu stolicu treba da unesete u minijaturnu kuhinju ili trpezariju, ona mora da bude mala, a važno je i da odgovara visini stola. Multifunkcionalna stolica neće privoleti bebu da jede bareni brokoli, ali zato bliskost sa ostalim članovima porodice s kojima sedi za trpezom i te kako hoće. Šta će vam stolica koju ne možete da približite stolu jer je prevelika?

Može li stolica za hranjenje jednostavno da se čisti?


U širokom luku izbegavajte visoke stolice sa puno tkanine, čičak-traka i raznih drugih tračica, prikačenih igračaka i podloga koje se teško održavaju. Bilo bi idealno da poslužavnik može s vremena na vreme lako da se skine i opere, kao i sedište, a da u međuvremenu možete vlažnom krpom da prebrišete sve viškove hrane, soka, mleka, čaja...

Da li je hranilica za bebe bezbedna i udobna?


Stolice za hranjenje prave se po veoma strogim standardima kvaliteta jer sigurnost bebe mora da bude na prvom mestu. Proverite da li je izrađena od netoksičnih materijala i da li sigurnosni kaiševi i mehanizmi za kopčanje mogu da se prilagode uzrastu deteta. Takođe je važno da stolica ima podesivo postolje za nožice, jer će u suprotnom beba stalno balansirati u sedištu što može loše da se odrazi i na njen apetit i na motoričke sposobnosti.

3 ekstra saveta za bebe koje imaju svoju stolicu za hranjenje


1. Nikada ne ostavljajte bebu ili dete samo bez nadzora u stolici za hranjenje
2. Dete uvek mora da bude vezano pojasevima, bez obzira na to što se nalazite na pola metra od njega.
3. Točkići na stolici, ako ih vaš model ima, uvek moraju da budu zakočeni dok je dete u njoj.

Foto: 5686750 pixabay,explore_more_uk-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Klackalice 10448mag
Klackalica Puž  85 x 46 x 47cm 0220
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.299,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno