Bebe
20.08.2017.

Uspavajte bebu fenom

U periodima kada ih muče grčevi i kada im izbijaju zubići, bebe su najslađe kad spavaju. Kad ih pogledate onako usnule, spokojne, bez bolnih grimasa, i kad ne čujete onaj prodoran plač, podsetiće vas na anđelčiće. Scena od koje se topi led, a kamo li srca roditelja izmučenih neprekidnim nosanjem, ljuljanjem, cupkanjem i višesatnim uspavljivanjem.

„Neiskusno, neiskusno“, rekli bi vam roditelji koji su naučili da se bebe najbolje smiruju i uspavljuju uz zvuk fena i usisivača.
– Ova dva mala kućna aparata, koje svi imaju u kući, delotvornija su od svake uspavanke, njihalice, od snažnih očevih i nežnih majčinih ruku, jer stvaraju jednolični zvuk koji je najsličniji onom koji je beba slušala dok je bila u maminom stomaku – objašnjava dr Harvi Karp, tvorac programa „Najsrećnija beba“.

Zvuk fena i usisivača, dodaje doktor, treba da bude jači od detetovog plača, jer ga u suprotnom neće ni registrovati, a sve se svodi na stvaranje okruženja koje beba povezuje sa sigurnošću koju je imala pre rođenja.

– Da ne biste svaki put trčali po fen u kupatilo i da ne biste držali usisivač ispod kreveca, na Ju-tjubu (YouTube) potražite snimke ova dva zvuka, „pesme“ delfina i kitova, žubora vodopada ili cvrkuta ptica – savetuje dr Karp.

Foto: TheHealthSite, Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno