Bebe
28.11.2015.

Ovo svaka mama treba da zna o temperaturi kod dece

Najteže trenutke koje sam kao majka doživela su bile bolesti moje ćerke. Sudeći po pričama žena sa kojima razgovaram bilo kao homeopata bilo kao psihoterapeut - u tome nisam nimalo usamljena.

Jako nam je teško u situacijama bolesti naše dece zato što tada ona pate, a mi imamo želju da ih zaštitimo od bilo kakve patnje zato što ih volimo više od ičega na svetu. Takođe su to situacije u kojima se plašimo za njihovo zdravlje ili čak i život i pod dejstvom raznih strahova u tim trenucima nismo u mogućnosti da budemo baš najstaloženije i najracionalnije.

Pošto većina majki nisu lekari po struci, kada su nam deca bolesna oslanjamo se na savete koje dobijamo od pedijatara. Sigurna sam da je većina vas čula savet pedijatra da ne treba spuštati detetu temperaturu koja nije viša od 38 sa 5. Čula sam ga i ja ali ne mogu se pohvaliti da sam ga uvek slušala, jer mi niko nije objasnio zašto je to važno. A ja se nisam setila da pitam. Kao što rekoh u takvim situacijama se ne mogu baš pohvaliti svojom smirenošću i staloženošću.

Na moju sreću u moj život je ušla homeopatija koja mi je pomogla da naučim mnogo više o imunom sistemu i o mehanizmima koje on aktivira da bi se zaštitio i odbranio od svega što narušava normalno funkcionisanje organizma a jedan od njih je i mehanizam povišene temperature.

Dakle, homeopatija me je naučila niz važnih lekcija o visokoj temperaturi tokom bolesti:

- Naučila me je da je se ne bojim, nego da joj se radujem jer to govori da je imuni sistem mog deteta efikasan i da radi svoj posao na najbolji mogući način.

- Naučila me je šta se u stvari dešava u organizmu kada se javi visoka temperatura. Tada imuni sistem organizuje razne mehanizme za ozdravljenje: temperatura ubrzava metabolizam, raste broj belih krvnih zrnaca, povećava se krvna cirkulacija, šire se krvni sudovi u celom telu, dolazi do gubitka apetita da bi se sistemu organa za varenje dala mogućnost da se koncentriše na eliminaciju toksina, dolazi do dijareje, povraćanja kao još jednog načina eliminacije toksina, povećanog znojenja, curenja iz nosa, što su sve dodatni načini eliminacije toksina.

Niz drugih tekstova o trudnoći, bebama, malo starijim mališanima, porodici, kao i zanimljive savete kako da iskoristite svoju kreativnost, pročitajte na sajtu

izvor: zena.blic.rs

foto: kurir.rs, yumama.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno