Bebe
26.11.2015.

Najbolji načini za sterilisanje bebi flašica i cucli

Drage mame, ovu su najbolji načini za sterilisanje bebi flašica i cucli

Sve dok beba ne napuni 12 meseci, važno je da temeljno čistite i sterilišete sve njene flašice i cucle kako biste smanjili šanse da se ona razboli. Bebin imunitet nije dovoljno razvijen, pa morate da budete veoma pažljive.

HIGIJENA JE NAJVAŽNIJA
Pre svega, pre svakog hranjenja bebe trebalo bi da temeljno operete ruke sapunom i vodom. Nakon što nahranite dete, što pre možete, operite cuclu, flašicu i sve njene delove u toploj vodi pomoću NUK deterdženta. Za pranje flašice koristite NUK četku radi temeljnog čišćenja.
Cucle i flašice za bebu možete prati i u mašini za suđe, ali temperature koje ovi uređaji dostižu nisu dovoljno visoke da ih i sterilišu, što ćete ipak morati dodatno da uradite. Mi vam predlažemo da to uradite ključalom vodom, električnim sterilizatorom ili u mikrotalasnoj.

STERILISANJE KLJUČALOM VODOM
Nikakav specijalan uređaj nije vam potreban za ovu metodu, osim dovoljno duboke šerpe u koju može da stane sva oprema za hranjenje.
* Prvo proverite da li je opremu koju želite da sterilišete bezbedno stavljati u ključalu vodu, a da se ne deformiše ili izgori.
* Nikada ne ostavljajte posudu sa vrućom tečnošću bez nadzora i čuvajte je van domašaja malog deteta.
* Flašice i cucle držite u ključaloj vodi najmanje 10 minuta, tako da svi elementi sve vreme budu ispod nivoa vode.
* Cucle imaju tendenciju da se brže oštete uz ovu metodu sterilizacije, pa redovno proveravajte da li imaju naprsline i druga oštećenja.

STERILISANJE UZ POMOĆ PARE
Postoje različite vrste parnih sterilizatora, tako da uvek treba pratiti uputstva proizvođača, bez obzira na to da li rade na struju ili u mikortalasnoj. Pored toga:
* Kada stavite bebi flašice i cucle u sterilizator, vodite računa da su otvori okrenuti nadole.
* Ako ne koristite uređaj za sterilizaciju odmah nakon korišćenja, pogledajte u uputstvu proizvođača koliko dugo može da stoji pre nego što treba ponovo da se steriliše.

Za pranje flašice i cucle najbolji su NUK četka i NUK deterdžent

NUK četka ima odgovarajući oblik pa njene čvrste čekinje osiguravaju temeljno čišćenje cucli i bočica. Četkica za cucle se može jednostavno zakačiti za dršku četke za bočicu i na taj način sprečiti njeno gubljenje.

NUK deterdžent za pranje bebi flašica posebno je napravljen za čišćenje bebi proizvoda. Napravljen je na bazi prirodnih sastojaka i sadrži specifične enzime koji efikasno uklanjaju ostatke mlečnih proteina, pulpe i ostataka sokova.

NUK deterdžent je najbolji za pranje: bebi flašica, cucli, šolja i bebi posuđa, kao i za čišćenje delova pumpe za izmlazanje i perivih igračaka. Zahvaljujući svojoj nežnoj formuli i prirodnim sastojcima, bezopasan je za bebino zdravlje, PH neutralan, bez boje i mirisa.

Detalje o proizvodima možete pogledati OVDE. 

foto:ssissicca  pixabay.com


 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno